Language:

  • Greek
  • English (United Kingdom)

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΖΩΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

 

         Επιλογές
1. Γενικές Πληροφορίες 5. Διατριβές
2. Προσωπικό 6. Συνδέσεις
3. Ερευνητικά προγράμματα 7. Φωτογραφικό Υλικό
4. Δημοσιεύσεις 8.
 Επικοινωνία

 

1. Γενικές Πληροφορίες:

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα με σκοπό την διαλεύκανση των μηχανισμών δράσης βιοδραστικών μορίων, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και απώτερο σκοπό την δημιουργία βιολειτουργικών τροφίμων με σαφή ισχυρισμό βελτίωσης της αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού. Τα βιολειτουργικά τρόφιμα είναι προϊόντα που βοηθούν τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού ή μειώνουν την πιθανότητα χρόνιων παθήσεων. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες, οι οποίες εμποδίζουν την οξείδωση, από την βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών, σημαντικών κυτταρικών μακρομορίων όπως DNA, πρωτεΐνες και λιπίδια. Η έντονη άσκηση καθώς και μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων δημιουργούν συσσώρευση ελευθέρων ριζών και κατά συνέπεια την εκδήλωση του οξειδωτικού στρες. Έχει αποδειχθεί ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες διαθέτουν ευεργετικές ιδιότητες καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην βελτίωση της αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού και στην προαγωγή της υγείας. Ωστόσο, οι ελεύθερες ρίζες συμμετέχουν σε φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού όπως ενδοκυτταρικά μονοπάτια σηματοδότησης.    

Έτσι μέσω της έρευνας γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

  • Πως ένα αντιοξειδωτικό επηρεάζει τον οργανισμό;
  • Ποια είναι η ελάχιστη ποσότητα του αντιοξειδωτικού που πρέπει να χορηγηθεί έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η φυσιολογική λειτουργία των ελευθέρων ριζών αλλά να βελτιωθεί ο αντιοξειδωτικός μηχανισμός και η υγεία του οργανισμού;
  • Ποιοι είναι οι μοριακοί μηχανισμοί δράσης των βιοδραστικών αντιοξειδωτικών μορίων σε διάφορους ιστούς;
  • Υπάρχει διαφορά στη δράση προϊόντων ανάλογα με την ποιοτική σύσταση σε αντιοξειδωτικά;

Αντικείμενο μελέτης του εργαστηρίου μας είναι κυρίως εκχυλίσματα ενδημικών φυτών της Ελληνικής υπαίθρου, καθώς και εκχυλίσματα πρωτεϊνών τυρογάλακτος, με σημαντική αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Τα τελευταία χρόνια, το ερευνητικό ενδιαφέρον έχει στραφεί και στην αξιοποίηση των υποπροϊόντων αγροτοβιομηχανιών με σκοπό την δημιουργία καινοτόμων ζωοτροφών με αντιοξειδωτική δράση. Ταυτόχρονα γίνεται έρευνα για την ανάπτυξη βιολειτουργικών τροφίμων με βάση το προσωπικό προφίλ οξειδωτικού στρες σε ασθενείς.

Στο εργαστήριο πραγματοποιούνται πειραματικές μελέτες in-vitro, in-vivo αλλά και κλινικές μελέτες. Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες αιχμής όπως transcriptomics, metabolomics και proteomics με σκοπό μια ολιστική προσέγγιση και διερεύνηση της επίδρασης των εκχυλισμάτων σε κύτταρα, ζωικούς οργανισμούς και στον άνθρωπο. Ειδικότερα, στον άνθρωπο μελετάμε το μεταβολικό προφίλ του, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του τρόπου ζωής του και βλέπουμε ποιες είναι οι ανάγκες του, ποια συστατικά χρειάζεται και ποια βιολειτουργικά τρόφιμα θα μπορούσαν να τον ωφελήσουν. Στόχος είναι η πρόληψη ασθενειών, αλλά και η θεραπεία των ήδη υπάρχοντων μέσα από την εξατομικευμένη διατροφή, σχεδιασμένη αποκλειστικά, σύμφωνα με το μεταβολικό προφίλ του καθενός.

2. Προσωπικό:

Υπεύθυνοι Ερευνητικής Ομάδας

  • Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας (Διευθυντής Εργαστηρίου)
  • Δημήτριος Στάγκος, Επίκουρος Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών - Τοξικολογίας

Mεταδιδάκτορες

• Ευθαλία Κερασιώτη

• Νικόλαος Γκουτζουρέλας

• Κωνσταντίνος Γερασόπουλος

• Αριστείδης Βεσκούκης

• Ιωάννης Καφαντάρης

Υποψήφιοι Διδάκτορες

• Σωτηρία Μακρή

• Αλέξανδρος Πρίφτης

• Υπάτιος Σπανίδης

• Παρασκευή Κούκα

• Πολυξένη Φουντουκίδου

3. Ερευνητικά Προγράμματα

  1. ΠΕΝΕΔ 2003 "Ανίχνευση και Προσδιορισμός Βιολογικά Δραστικών Ενώσεων σε Ελληνικούς Οίνους και Αντίστοιχες Ελληνικές Ποικιλίες Αμπέλου (VITIS VINIFERA)- Διερεύνηση του Ρόλου τους ως Χημειοπροστατευτικών Παραγόντων".
  2. EYREKA 2006-2008 "Aξιοποίηση υποπροϊόντων τοματοποιίας και επεξεργασίας φρούτων μέσω ανάκτησης των περιεχομένων βιοδραστικών συστατικών υψηλής προστιθέμενης αξίας". Προϋπολογισμός 350.000 Ευρώ.
  3. Βιοχημική Παρακολούθηση Αθλητών Εθνικής Ομάδας του ΣΕΓΑΣ (ΣΕΓΑΣ, Προϋπολογισμός 55.000 ευρώ) (2007-2008).
  4. ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στα πλαίσια του ΠΕΠ Θράκης 2006-2008 "Ενσωμάτωση Βιοδραστικών Φυτικών Εκχυλισμάτων στην Παραγωγή και Πιστοποίηση Βιολειτουργικών Γαλακτοκομικών Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας". Προϋπολογισμός 400.000 Ευρώ.
  5. "Παραγωγή και Διατροφική Αξία Βιολειτουργικών Γαλακτοκομικών Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας με την Προσθήκη Φυτικών Εκχυλισμάτων Πλούσιων σε Αντιοξειδωτικά" (προϋπολογισμός 260.000 Ευρώ) Από το Πρόγραμμα ΠΟΛΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ της ΓΓΕΤ (2007-2009)
  6. "Δημιουργία βιολειτουργικών αλεύρων με την ενσωμάτωση εκχυλισμάτων πλούσιων σε βιοδραστικά συστατικά" . Σε συνεργασία με την Εταιρεία Μύλοι Καπλανίδη (προϋπολογισμός 70.000 Ευρώ) (2007-2010)
  7. "Ανθρώπινα Δίκτυα Ερευνητικής και Τεχνολογικής Επιμόρφωσης. Ανθρώπινο Δίκτυο Επιμόρφωσης στον Τομέα των Βιολειτουργικών Τροφίμων". (Επιδοτούμενο από ΓΓΕΤ με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ).
  8. Παραγωγή Βιολειτουργικών Γαλακτοκομικών Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας με την Προσθήκη Φυτικών Εκχυλισμάτων Πλούσιων σε Αντιοξειδωτικά. (προϋπολογισμός 50.000 ευρώ) σε συνεργασία με την εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ (2008-2010).
  9. Παραγωγή βιολειτουργικών τροφίμων από εκχυλίσματα φαρμακευτικών φυτών του Κισσάβου (Περιφέρεια Θεσσαλίας, προϋπολογισμός 50.000 ευρώ). (2009-2011).
  10. Μελέτη για την Επιστημονική Ανάλυση του Θέματος της Συνύπαρξης μεταξύ γενετικά  τροποποιημένων , συμβατικών και βιολογικών καλλιεργειών στην Κύπρο. (Ανάθεση από την Κυπριακή κυβέρνηση μετά από διεθνή διαγωνισμό, προϋπολογισμός 150.000 ευρώ) (2009-2012).
  11. Ίδρυση της εταιρείας spin-off K-Meditura (προϋπολογισμός 105.000 ευρώ) (2010-2013).
  12. Ενσωμάτωση φυσικών αντιμικροβιακών συστημάτων φυτικής προέλευσης στην παραγωγή και πιστοποίηση αλλαντικών & κρεατοπαρασκευασμάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας (Συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής κρεάτων Βογιατζόγλου, προϋπολογισμός 30.000 ευρώ) (2011-2013).
  13. Αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων από βόστρυχους αμπέλου – Ενσωμάτωση των εκχυλισμάτων βοστρύχων σε αρτοσκευάσματα και προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής τους δράσης in vivo (Συνεργασία με τις εταιρείες ‘Μύλοι Καπλανίδη’ και ‘Οινοποιείο Ντούγκος, προϋπολογισμός 80.000 ευρώ) (2010-2013).
  14. Μελέτη δεικτών οξειδωτικού στρες και μεταβολικού προφίλ σε ασθενείς (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ) (2012-2018).
  15. Μελέτη της αγροδιατροφικής ταυτότητας τροφίμων (Συνεργασία με την εταιρεία ‘Eat walk Hellas’, προϋπολογισμός 60.000 ευρώ) (2012-2017).
  16. Επίδραση προϊόντος με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες σε βιοδείκτες οξειδωτικού στρες μετά από χορήγηση σε αθλητές (ΕΣΠΑ, προϋπολογισμός 45.000 ευρώ) (2011-2014).
  17. Προσδιορισμός οξειδωτικού στρες σε φυσιολογικές και παθοφυσιολογικές καταστάσεις με τη χρήση του διαγνωστικού τεστ ORP της εταιρείας Luoxis (προϋπολογισμός 47.000 ευρώ) (2013-2015).
  18. Μελέτη της σύστασης και της τοξικότητας υγρών που χρησιμοποιούνται σε συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου (Συνεταιρισμός των εταιρειών ηλεκτρονικού τσιγάρου, προϋπολογισμός 756.000 ευρώ) (2012-2018).
  19. Προσδιορισμός οξειδωτικού στρες σε i) αθλητές, ii) σηπτικούς ασθενείς, iii) ασθενείς με διατροφικές διαταραχές,   με τη χρήση του διαγνωστικού τεστ ORP της εταιρείας Luoxis (προϋπολογισμός 45.000 ευρώ) (2014-2017).
  20. Μελέτη των λειτουργικών ιδιοτήτων εκχυλισμάτων καφέ (προϋπολογισμός 45.000 ευρώ). Συνεργασία με την εταιρία CoffeeIsland (2015-2017).
  21. Μελέτη των λειτουργικών ιδιοτήτων εκχυλισμάτων ελαιόλαδου από ποικιλία ελιάς του Αγίου Όρους (προϋπολογισμός 50.000 ευρώ). Συνεργασία με το οινοποιείο Τσάνταλη (2016-2018).


4. Δημοσιεύσεις:

icon fileΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ 1999_2015

Δημοσιεύσεις (2016-σήμερα)

  1. Vasilaki, F., Tsitsimpikou, C., Tsarouhas, K., Germanakis, I., Tzardi, M., Kavvalakis, M., Kouretas, D., Tsatsakis, A. M. Cardiotoxicity in rabbits after long-termnandrolone decanoate administration. Toxicology Letters. 2016, 241, 143–151.
  2. Begas E, Tsioutsiouliti A, Kouvaras E, Haroutounian SA, Kasiotis KM, Kouretas D, Asprodini E. Effects of peppermint tea consumption on the activities of CYP1A2, CYP2A6, Xanthine Oxidase, N-acetyltranferase-2 and UDP-glucuronosyltransferases-1A1/1A6 in healthy volunteers. Food Chem Toxicol. 2016 Dec 21;100:80-89. doi: 10.1016/j.fct.2016.12.021
  3. Kerasioti E, Stagos D, Tzimi A, Kouretas D. Increase in antioxidant activity by sheep/goat whey protein through nuclear factor-like 2 (Nrf2) is cell type dependent. Food Chem Toxicol. 2016 Nov;97:47-56. doi: 10.1016/j.fct.2016.08.022. Epub 2016 Aug 20
  4. Kafantaris I, Kotsampasi B, Christodoulou V, Kokka E, Kouka P, Terzopoulou Z, Gerasopoulos K, Stagos D, Mitsagga C, Giavasis I, Makri S, Petrotos K, Kouretas D. Grape pomace improves antioxidant capacity and faecal microflora of lambs. J Anim Physiol Anim Nutr (Berl). 2016 Oct 18. doi: 10.1111/jpn.12569.
  5. Priftis A, Stagos D, Tzioumakis N, Konstantinopoulos K, Patouna A, Papadopoulos GE, Tsatsakis A, Kouretas D. Development and Validation of a Kit to Measure Drink Antioxidant Capacity Using a Novel Colorimeter. Molecules. 2016 Aug 30;21(9). pii: E1154. doi: 10.3390/molecules21091154.
  6. Tsitsimpikou C, Vasilaki F, Tsarouhas K, Fragkiadaki P, Tzardi M, Goutzourelas N, Nepka C, Kalogeraki A, Heretis I, Epitropaki Z, Kouretas D, Tsatsakis AM. Nephrotoxicity in rabbits after long-term nandrolone decanoate administration. Toxicol Lett. 2016 Sep 30;259:21-7. doi: 10.1016/j.toxlet.2016.06.1122.
  7. Georgakouli K, Mpesios A, Kouretas D, Petrotos K, Mitsagga C, Giavasis I, Jamurtas AZ. The Effects of an Olive Fruit Polyphenol-Enriched Yogurt on Body Composition, Blood Redox Status, Physiological and Metabolic Parameters and Yogurt Microflora. Nutrients. 2016 Jun 3;8(6). pii: E344. doi: 10.3390/nu8060344.
  8. Kerasioti E, Stagos D, Georgatzi V, Bregou E, Priftis A, Kafantaris I, Kouretas D. Antioxidant Effects of Sheep Whey Protein on Endothelial Cells. Oxid Med Cell Longev. 2016;2016:6585737. doi: 10.1155/2016/6585737. Epub 2016 Mar 31.
  9. Gerasopoulos K, Stagos D, Krouezas A, Karaveli C, Barda C, Gkika H, Mitsiou D, Petrotos K, Goulas P, Kouretas D. Assessment of Fatty Acid Allocation in Plasma and Tissues in Piglets, Using Feed Supplemented with Byproducts from Processed Olive Mill Wastewater. In Vivo. 2016 May-Jun;30(3):291-301.
  10. Spanidis Y, Mpesios A, Stagos D, Goutzourelas N, Bar-Or D, Karapetsa M, Zakynthinos E, Spandidos DA, Tsatsakis AM, Leon G, Kouretas D. Assessment of the redox status in patients with metabolic syndrome and type 2 diabetes reveals great variations. Exp Ther Med. 2016 Mar;11(3):895-903. Epub 2016 Jan 5.
  11. Spanidis Y, Goutzourelas N, Stagos D, Mpesios A, Priftis A, Bar-Or D, Spandidos DA, Tsatsakis AM, Leon G, Kouretas D. Variations in oxidative stress markers in elite basketball players at the beginning and end of a season. Exp Ther Med. 2016 Jan;11(1):147-153. Epub 2015 Nov 4.
  12. Vardavas AI, Fragkiadaki P, Alegakis AK, Kouretas D, Goutzourelas N, Tsiaoussis J, Tsitsimpikou C, Stivaktakis PD, Carvalho F, Tsatsakis AM. Downgrading the systemic condition of rabbits after long term exposure to cypermethrin and piperonyl butoxide. Life Sci. 2016 Jan 15;145:114-20. doi: 10.1016/j.lfs.2015.12.026. Epub 2015 Dec 12.
  13. Vasilaki F, Tsitsimpikou C, Tsarouhas K, Germanakis I, Tzardi M, Kavvalakis M, Ozcagli E, Kouretas D, Tsatsakis AM. Cardiotoxicity in rabbits after long-term nandrolone decanoate administration. Toxicol Lett. 2016 Jan 22;241:143-51. doi: 10.1016/j.toxlet.2015.10.026. Epub 2015 Nov 2.
  14. Makri S, Kafantaris I, Stagos D, Chamokeridou T, Petrotos K, Gerasopoulos K, Mpesios A, Goutzourelas N, Kokkas S, Goulas P, Komiotis D, Kouretas D., Novel feed including bioactive compounds from winery wastes improved broilers' redox status in blood and tissues of vital organs, Food and Chemical Toxicology. 2017 Jan 24;102:24-31. doi: 10.1016/j.fct.2017.01.019.
  15. Begas E, Tsioutsiouliti A, Kouvaras E, Haroutounian SA, Kasiotis KM, Kouretas D, Asprodini E., Effects of peppermint tea consumption on the activities of CYP1A2, CYP2A6, Xanthine Oxidase, N-acetyltranferase-2 and UDP-glucuronosyltransferases-1A1/1A6 in healthy volunteers., Food and Chemical Toxicology. 2017 Feb;100:80-89. doi: 10.1016/j.fct.2016.12.021.
  16. Spanidis Y, Stagos D, Orfanou M, Goutzourelas N, Bar-Or D, Spandidos D, Kouretas D.Variations in Oxidative Stress Levels in 3 Days Follow-up in Ultramarathon Mountain Race Athletes. J Strength Cond Res. 2017 Mar;31(3):582-594. doi: 10.1519/JSC.0000000000001584
  17. Priftis A, Papikinos K, Koukoulanaki M, Kerasioti E, Stagos D, Konstantinopoulos K, Spandidos DA, Kermenidou M, Karakitsios S, Sarigiannis D, Tsatsakis AM, Kouretas D.Development of an assay to assess genotoxicity by particulate matter extract. Mol Med Rep. 2017 Apr;15(4):1738-1746. doi: 10.3892/mmr.2017.6171.
  18. Tsatsakis AM, Nawaz MA, Kouretas D, Balias G, Savolainen K, Tutelyan VA, Golokhvast KS, Lee JD, Yang SH, Chung G. Environmental impacts of genetically modified plants: A review. Environ Res. 2017 Jul;156:818-833. doi: 10.1016/j.envres.2017.03.011.
  19. Tsatsakis AM, Kouretas D, Tzatzarakis MN, Stivaktakis P, Tsarouhas K, Golokhvast KS, Rakitskii VN, Tutelyan VA, Hernandez AF, Rezaee R, Chung G, Fenga C, Engin AB, Neagu M, Arsene AL, Docea AO, Gofita E, Calina D, Taitzoglou I, Liesivuori J, Hayes AW, Gutnikov S, Tsitsimpikou C. Simulating real-life exposures to uncover possible risks to human health: A proposed consensus for a novel methodological approach. Hum Exp Toxicol. 2017 Jun;36(6):554-564. doi: 10.1177/0960327116681652.
  20. Spanidis Y, Priftis A, Stagos D, Stravodimos GA, Leonidas DD, Spandidos DA, Tsatsakis AM, Kouretas D. Oxidation of human serum albumin exhibits inter-individual variability after an ultra-marathon mountain race. Exp Ther Med. 2017 May;13(5):2382-2390. doi: 10.3892/etm.2017.4268.
  21. Hashemzaei M, Delarami Far A, Yari A, Heravi RE, Tabrizian K, Taghdisi SM, Sadegh SE, Tsarouhas K, Kouretas D, Tzanakakis G, Nikitovic D, Anisimov NY, Spandidos DA, Tsatsakis AM, Rezaee R. Anticancer and apoptosisinducing effects of quercetin in vitro and in vivo. Oncol Rep. 2017 Jun 28. doi: 10.3892/or.2017.5766.
  22. Kafantaris I, Stagos D, Kotsampasi B, Hatzis A, Kypriotakis A, Gerasopoulos K, Makri S, Goutzourelas N, Mitsagga C, Giavasis I, Petrotos K, Kokkas S, Goulas P, Christodoulou V, Kouretas D. Grape pomace improves performance, antioxidant status, fecal microbiota and meat quality of piglets. Animal 2017. doi: 10.1017/S1751731117001604.
  23. Kouka P, Priftis A, Stagos D, Angelis A, Stathopoulos P, Xinos N, Skaltsounis AL, Mamoulakis C, Tsatsakis AM, Spandidos DA, Kouretas D.Assessment of the antioxidant activity of an olive oil total polyphenolic fraction and hydroxytyrosol from a Greek Olea europea variety in endothelial cells and myoblasts.Int J Mol Med. 2017 Jul 20. doi: 10.3892/ijmm.2017.3078.

.5.Διατριβές:      

Διδακτορικές Διατριβές

Διδακτορικοί φοιτητές που ολοκλήρωσαν το διδακτορικό:

1.Στάγκος Δημήτριος: «Μελέτη βιολογικών ιδιοτήτων σε εκχυλίσματα και φυτικές πολυφαινόλες από ελληνικές ποικιλίες αμπέλου (VITIS VINIFERA)». (2006)

2.Σπανού Χρυσούλα: «Μελέτη βιολογικών ιδιοτήτων εκχυλισμάτων από διάφορες ποικιλίες ψυχανθών». (2010)

3.Βεσκούκης Αριστείδης: «Η επίδραση της χορήγησης αλοπουρινόλης στο οξειδωτικό στρες κατά την άσκηση». (2010)

4. Καββαδάς Παναγιώτης: «Μελέτη του ρόλου της ιντεγκρινοσυνδεόμενης κινάσης στην πνευμονική ίνωση». (2010)

5. Βαραμέντη Ευδοκία: «Μεταβολές δεικτών οξειδωτικού στρες, φλεγμονής και αγγειογένεσης κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου προπονητικού κύκλου αθλητριών υδατοσφαίρισης υψηλού επιπέδου». (2012)

6. Ελ Χαμιτιέ Αβραάμ: «Ρύθμιση της λειτουργίας πρωτεϊνικών κινασών από την Cdc 37 και την ομάδα των συνοδών πρωτεϊνών». (2013)

7. Κερασιώτη Ευθαλία: « Επίδραση της χορήγησης σκευάσματος υδατανθράκων-πρωτεϊνών σε δείκτες οξειδωτικού στρες, φλεγμονής και υποξίας μετά από άσκηση σε ανθρώπους». (2014)

8. Γκουτζουρέλας Νικόλαος: «Μελέτη της επίδρασης εκχυλισμάτων σταφυλιού σε μυϊκά και ενδοθηλιακά κύτταρα με συνδυασμό μοριακών τεχνικών». (2016)

9. Γερασόπουλος Κωσταντίνος: «Αποτίμηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας σε χοίρους και κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής, μετά από χορήγηση ζωοτροφής με πολυφαινολικά πρόσθετα από απόβλητα ελαιοτριβείου». (2016)

         Συνεχίζουν

1. Μακρή Σωτηρία: «Αποτίμηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας βιολειτουργικών ζωοτροφών εμπλουτισμένων με υποπροϊόντα οινοποιείων και ελαιοτριβείων σε κοτόπουλα και πρόβατα κρεατοπαραγωγής». (2014-σήμερα)

2. Σπανίδης Υπάτιος: «Αποτίμηση οξειδωτικού στρες invivo με τη χρήση ενός νέου δείκτη οξειδοαναγωγικού δυναμικού σε φυσιολογικές και παθοφυσιολογικές συνθήκες». (2015-σήμερα)

3. Πρίφτης Αλέξανδρος: «Αποτίμηση της βιοδραστικότητας σε εκχυλίσματα καφέ». (2015-σήμερα)

4. Κούκα Παρασκευή: «Αποτίμηση αντιοξειδωτικής ικανότητας συνολικού εκχυλίσματος ελαιολάδου με συνδυασμό μοριακών τεχνικών». (2016-σήμερα)

5. Πολυξένη Φουντουκίδου: «Μέτρηση δεκτών οξειδωτικού στρες σε ιστούς και αίμα αρουραίων μετά από χορήγηση μίγματος φυτοφαρμάκων και συντηρητικών τροφίμων σε μικρές δόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα ».

Μεταπτυχιακές διατριβές

 icon file Πρόγραμμα "ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"

icon file Πρόγραμμα "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ"

icon fileΠροπτυχιακές διατριβές

6. Φωτογραφικό Υλικό: 

tox1 tox2
tox3  tox4

 

7.Συνδέσεις:

Society for Free Radical Research-Europe www.sfrr-europe.org

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑΣ   www.hstox.com

8.Επικοινωνία:  

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
Βιόπολις
41500 Λάρισα
Τηλ. 2410-565277
Φαξ. 2410-565290
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
Βιόπολις
41500 Λάρισα
Τηλ. 2410-565229
Φαξ. 2410-565290
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
 

Σχετικά με το δικτυακό τόπο:
-------------------------------------------------
Υπεύθυνοι Ιστοσελίδας: Καθ. Δ. Λεωνίδας & Eπ. Καθ. Γρ. Αμούτζιας
Επιμέλεια: Αναστασία Παπαδοπούλου - Διοικητική Υπάλληλος Π.Θ.

Ανάπτυξη - Επέκταση: itbiz
Τελευταία επέκταση: Σεπτέβριος 2010

Στατιστικα

Μέλη : 3
Περιεχόμενο : 271
Σύνδεσμοι : 71
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2337750
Έχουμε 55 επισκέπτες συνδεδεμένους

Εικονες

ad3.jpg
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
escort ankara porno izle sikiş ukash