Language:

 • Greek
 • English (United Kingdom)

News & Announcements

Amgen Μελετητές

There are no translations available.

Με τη δέσμευση 12 εκατομμυρίων δολαρίων, ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Amgen, οι Amgen Scholars επιτρέπουν στους πτυχιούχους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε ερευνητικές ευκαιρίες αιχμής σε ιδρύματα παγκόσμιας κλάσης. 17 κορυφαία ιδρύματα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία φιλοξενούν σήμερα το θερινό πρόγραμμα.

Οι προπτυχιακοί συμμετέχοντες επωφελούνται από την πραγματοποίηση ενός ερευνητικού έργου στο πλαίσιο της κορυφαίας σχολής, που αποτελεί μέρος μιας εμπειρίας σεμινάρια και δικτύωσης και συμμετέχουν σε ένα συμπόσιο στην αντίστοιχη περιοχή τους (ΗΠΑ, Ευρώπη ή Ιαπωνία) όπου συναντούν τους συνομηλίκους τους, μαθαίνουν για τη βιοτεχνολογία από κορυφαίους επιστήμονες.

Amgen Μελετητές με μια ματιά:

Δεν απαιτείται προηγούμενη ερευνητική εμπειρία και δεν χρειάζεται να είστε σημαντικός για την εφαρμογή της βιολογίας.

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε επί του παρόντος ένα από τα 17 ιδρύματα υποδοχής για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, οι Amgen Scholars έχουν εκπροσωπήσει πάνω από 500 κολέγια και πανεπιστήμια μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φοιτητές εργάζονται με πλήρη απασχόληση σε ανεξάρτητες ερευνητικές εργασίες υπό την καθοδήγηση ερευνητή.

Οι ερευνητές του Amgen έχουν ευκαιρίες να διεξάγουν έρευνα, να αναλύουν δεδομένα, να παρουσιάζουν αποτελέσματα έρευνας, να συνεργάζονται με άλλους πτυχιούχους με παρόμοια ερευνητικά ενδιαφέροντα και να αναπτύσσουν εργασιακές σχέσεις με συμβούλους μέντορες και άλλα ερευνητικά στελέχη.

Οι διδάσκοντες της Amgen μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται αποτελεσματικά σε περιβάλλοντα έρευνας, ενώ διερευνούν τομείς ερευνητικού ενδιαφέροντος σε ένα συγκεκριμένο τομέα και αποκτούν πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις τόσο για μεταπτυχιακές σπουδές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές.

Η οικονομική στήριξη αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα του Προγράμματος Υποτροφιών Amgen. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι λεπτομέρειες διαφέρουν ανάλογα με το φορέα υποδοχής. 

Ανατρέξτε στον ιστότοπο του προγράμματος Amgen Scholars του κάθε ιδρύματος για περισσότερες πληροφορίες: http://www.amgenscholars.com/about

 

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ινδονησιακής Τέχνης και Πολιτισμού (IACS)

There are no translations available.

Η κυβέρνηση της Ινδονησιακής Δημοκρατίας προκηρύσσει μία (1) θέση υποτροφίας σε Έλληνα φοιτητή στο πλαίσιο του Προγράμματος υποτροφιών Ινδονησιακής Τέχνης και Πολιτισμού «Indonesian Arts and Culture Scholarship (IACS)» για το έτος 2018 με θέμα «The Colors of Beautiful Indonesia» το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε εκπαιδευτικά κέντρα της Ινδονησίας από τις 17 Μαρτίου μέχρι τις 24 Ιουνίου 2018.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων στα συνημμένα έγγραφα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα (κυρία Dyah Susilowati, τηλέφωνο 2106774692, εσ: 3, ηλ. ταχυδρομείο: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ).


Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Πρεσβεία της Ινδονησίας μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2018. Κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζονται.

   

Πρόγραμμα υποτροφιών 2018-2019 για διδακτορικές σπουδές στο Χονγκ Κονγκ

There are no translations available.

Η Επιτροπή Πανεπιστημιακών Υποτροφιών του Χονγκ Κονγκ (University Grants Committee) ανακοινώνει ότι το Συμβούλιο Υποτροφιών Έρευνας του Χονγκ Κονγκ ξεκινά τον ένατο κύκλο του προγράμματος υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές (Fellowship Scheme).

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να προσελκύσει κορυφαίους διεθνώς φοιτητές, που επιδιώκουν διδακτορικές σπουδές (PhD) στα παγκοσμίου φήμης ερευνητικά πανεπιστήμια του Χονγκ Κονγκ. Η υποτροφία προσφέρει ετήσιο επίδομα ύψους HK$240,000 (περίπου US$30,000) καθώς και χορήγημα για ταξίδια σχετικά με συνέδρια και έρευνα, ύψους HK$10,000 (περίπου US$1,300) ετησίως για διάστημα τριών ετών.

Περισσότερες από 230 υποτροφίες θα δοθούν για διδακτορικές σπουδές που θα ξεκινήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. 

Η αρχική προθεσμία για αίτηση λήγει την 1η Δεκεμβρίου 2017. 

Τα  8 πανεπιστήμια του Χονγκ Κονγκ που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Hong Kong PhD Fellowship Scheme» είναι:

 • City University of Hong Kong
 • Hong Kong Baptist University
 • Lingnan University
 • The Chinese University of Hong Kong
 • The Education University of Hong Kong
 • The Hong Kong Polytechnic University
 • The Hong Kong University of Science and Technology
 • The University of Hong Kong

Leaflet: https://cerg1.ugc.edu.hk/hkpfs/Leaflet2018-19HKPFS.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  ή επισκεφθείτε το website του Scheme: www.rgc.edu.hk/hkphd

   

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Α' ΚΑΙ Β΄ΚΥΚΛΟΥ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2018-19 (28.2.2018)

There are no translations available.

Σύμφωνα με το έγγραφο 3140/Ζ1/9.1.2018του ΥΠΠΕΘ, η Πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα ανακοίνωσ ετη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας σε Έλληνα/Ελληνίδα για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές Α' ή Β΄κύκλου ή για έρευνα (μεταδιδακτορική), για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, στα Πανεπιστήμια (Κρατικά,Κεντρικά,Ανώτατα Τεχνολογικά,Γεωπονικά) της χώρας και σε όλους τους κλάδους σπουδών
 
Η υποτροφία αφορά σε όλους τους κλάδους σπουδών - πλην της Ιατρικής και των Παραϊατρικών Σπουδών, και χορηγεί
 
- απαλλαγή από τα δίδακτρα και άλλα υποχρεωτικά τέλη φοίτησης, πλην των δαπανών χρήσης εργαστηριακού υλικού στους κλάδους των θετικών επιστημών
- μηνιαίο επίδομα διαβίωσης, ύψους ανάλογου με το επίπεδο σπουδών
-διαμονή σε εστία (υποχρεωτικά)
- επίδομα έκτακτων αναγκών ύψους ανάλογου με το επίπεδο σπουδών
- δαπάνη εκτύπωσης διπλωματικής/διδακτορικής διατριβής ή εκπόνησης εργασίας όπου προβλέπεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών
- ιατρική περίθαλψη σε πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο ή κρατικό νοσοκομείο
 
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες, οι οποίοι/-ες θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις28 Φεβρουαρίου 2018, στη σχετική πύλη του Ινδικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Σχέσεων.
 
Επισημαίνεται ότι εκτός των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης για την υποτροφία, στα οποία συμπεριλαμβάνεται πιστοποιητικό καλής φυσικής κατάστασης, οι αιτούντες/-ούσες έχουν την ευθύνη υποβολής των όποιων επιπλέον δικαιολογητικών απαιτούνται από το Πανεπιστήμιο υποδοχής, ανά επίπεδο σπουδών και ανά κλάδο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στην Πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα, τηλ. 210 721 6227 (ώρες γραφείου) ή στο email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

   

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΤSUMAE

There are no translations available.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ MATSUMAE ΣΕ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ (31.8.2018)

Δείτε την προκήρυξη του Ιδρύματος MATSUMAE, σχετικά με πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε κατόχους διδακτορικής διατριβής, ηλικίας έως 49 ετών, για την πραγματοποίησης έρευνας, διάρκειας 3 έως 6 μηνών, για το διάστημα μεταξύ Απριλίου 2019 και Μαρτίου 2020, στην Ιαπωνία. Προβλέπονται 20 θέσεις διεθνώς.
 
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γνώση της αγγλικής ή ιαπωνικής γλώσσας σε επίπεδο καθημερινής συνομιλίας (δεν απαιτείται συγκεκριμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας), να μην βρίσκονται ή να μην έχουν ζήσει στο παρελθόν στην Ιαπωνία και να έχουν σταθερή θέση/επαγγελματική ενασχόληση στη χώρα τους ώστε να εξασφαλίζεται η επιστροφή τους σε αυτήν μετά το πέρας της υποτροφίας.
 
Δεν προσδιορίζεται συγκεκριμένος κλάδος έρευνας, ωστόσο δίδεται προτεραιτότητα στις φυσικές επιστήμες, τη μηχανική και την ιατρική. Οι υποψήφιοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το ερευνητικό εργαστήριο υποδοχής, μεταξύ πανεπιστημίων, εθνικών ερευνητικών ιδρυμάτων και του ιδιωτικού τομέα (βιομηχανία) της Ιαπωνίας. Το Ίδρυμα δεν προσφέρει καμία βοήθεια ως προς την επιλογή του εργαστηρίου υποδοχής, ωστόσο απαιτεί οι υποψήφιοι να έχουν ήδη εξασφαλίσει την αποδοχή τους από αυτό πριν την υποβολή αίτησης υποτροφίας στο Ίδρυμα (απαραίτητο δικαιολογητικό).
 
Η υποτροφία προσφέρει: α) μηνιαίο επίδομα έρευνας και διαμονής, β) ασφάλεια ατυχήματος/ασθενείας, γ) εισητήριο οικονομικής θέσης μετ' επιστροφής, δ) εφάπαξ ποσό πρώτης εγκατάστασης, ε) έναν εκπαιδευτικό γύρο της Ιαπωνίας, στ) δυνατότητα ανακοίνωσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων στον ετήσιο ερευνητικό απολογισμό του Ιδρύματος ε) συνεχή επαφή των υποτρόφων με το Ίδρυμα μέσω "Νέων" και "Καταλόγου Υποτρόφων". Η υποτροφία προσφέρεται αποκλειστικά ατομικά και καμία ενίσχυση δεν προβλέπεται για εξαρτώμενα μέλη.
 
Οι αιτήσεις, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υποβάλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά(στη διεύθυνση που αναγράφεται στο έντυπο της αίτησης) έως τις 31 Αυγούστου 2018, φέροντας οπωσδήποτε ένδειξη της επιθυμητής διάρκειας (από 3 έως 6 μήνες) καθώς και του διαστήματος έναρξης και λήξης διεξαγωγής της έρευνας (μεταξύ Απριλίου 2019 και Μαρτίου 2020).
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

   

2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

There are no translations available.

LOGO UTH

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τοξικολογία"

του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά,

Διεθνές Συμπόσιο Τοξικολογίας,

στη Λάρισα, 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018,

στο Ξενοδοχείο Μετροπόλ.

Στο πλαίσιο των ομιλιών παρευρίσκονται διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και της αλλοδαπής, όπως ο κ. Thomas Hartung, Καθηγητής στο Bloomberg School of Public Health και διευθυντής στο Κέντρο Εναλλακτικών Μελετών σε Ζώα (CAAT) του πανεπιστημίου John Hopkins, ο κ. Κόλλιας Γεώργιος, Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο κ. Στέργιος Μόσχος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών του πανεπιστημίου Northumbria, η κα. Αθηνά Βιδάκη Erasmus MC στο τμήμα Γενετικής Ταυτοποίησης του πανεπιστημίου του Rotterdam και ο κ. Δοξάκης Επαμεινώνδας, Ερευνητής Δ' στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Εκτός από τις παρουσιάσεις, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας.

Σε ξεχωριστή ενότητα του Συνεδρίου θα παρουσιασθούν οι διπλωματικές εργασίες των φοιτητών του Προγράμματος.

Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο κ. Κόκκαλης Βασίλειος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω.

Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συμποσίου είναι ο κος Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας και Διευθυντής του Προγράμματος ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

   

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ OMIC-ENGINE

There are no translations available.

Την Πέμπτη 18 & την Παρασκευή 19 Iανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η εναρκτήρια συνάντηση της Ερευνητικής Υποδομής OMIC-ENGINE.

Η Ερευνητική Υποδομή OMIC-ENGINE είναι μία από τις 19 ερευνητικές υποδομές εθνικής εμβέλειας που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός της OMIC-ENGINE ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 εκατ. αντιστοιχούν στo Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που έχει καθήκοντα συντονιστή. Συμμετέχουν επίσης ερευνητικές ομάδες των Πανεπιστημίων Πατρών, Θράκης, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γεωπονικό Αθηνών, του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Η OMIC-ENGINE στοχεύει στη διεπιστημονική έρευνα και ανάπτυξη με μεθόδους Συνθετικής Βιολογίας για εφαρμογές στο Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα και τα Φάρμακα. Η Συνθετική Βιολογία είναι η επιστήμη αιχμής που συνθέτει βιολογικούς οργανισμούς με νέες ιδιότητες που είναι χρήσιμες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Την συνάντηση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Πετράκος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Ο Πρύτανης, αφού παρατήρησε ότι η έρευνα καταφέρνει να βρίσκει διεξόδους και ν’ ανθίζει στην Ελλάδα παρά την κρίση, σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει σε τρεις από τις 19 ερευνητικές υποδομές του Εθνικού Χάρτη Ερευνητικών Υποδομών. Τόνισε ότι η OMIC-ENGINE είναι η μόνη από τις ερευνητικές υποδομές που δραστηριοποιείται κυρίως εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για αυτήν. Επεσήμανε τέλος ότι η λειτουργία των ερευνητικών υποδομών είναι σημαντική ευκαιρία τόσο για άριστη έρευνα και συνεπώς καλές δημοσιεύσεις και ερευνητική αναγνώριση, όσο και για σύνδεση με την παραγωγή με την ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων που έχει ανάγκη η βιομηχανία και η κοινωνία.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η OMIC-ENGINE είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ξεκίνησε, για το σκοπό της ανάπτυξης ερευνητικών υποδομών, το 2013 και συνεχίζεται με αρμονία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πιστεύοντας στις δυνατότητες του αγροδιατροφικού συμπλέγματος που εξυπηρετεί η Ε.Υ. OMIC-ENGINE, στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια με κατάλληλες παρεμβάσεις σε πέντε Γενικούς Γραμματείς Έρευνας & Τεχνολογίας από την πρώτη υποβολή της πρότασης μέχρι την τελική ένταξή της.

Στη συνέχεια της πρώτης μέρας ακολούθησαν ομιλίες του Συντονιστή της υποδομής, Καθ. Κωνσταντίνου Ματθιόπουλου, των συντονιστών των εργασιών της υποδομής, Αν. Καθ. Καλλιόπης Παπαδοπούλου (Κοινές Ερευνητικές Δραστηριότητες), Αν. Καθ. Αικατερίνης Μούτου (Παροχή Υπηρεσιών) και Αν. Καθ. Δημητρίου Καρπούζα ( Διάχυση, Δικτύωση και Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων), και παρουσιάσεις των ερευνητικών δυνατοτήτων και κατευθύνσεων των εταίρων.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Κωνσταντίνος Ματθιόπουλος, καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας

       omic2 2            omic2 1                                                                   

omic3    

   

Page 1 of 7

Statistics

Members : 3
Content : 283
Web Links : 71
Content View Hits : 2396335
We have 102 guests online

Images

ad1.jpg
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
escort ankara porno izle sikiş ukash