Language:

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Νέα / Ανακοινώσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ: ΑΠΟ 12/2 έως 4/3/2018

 

logo ΤΗλεκτρονικές Δηλώσεις Μαθημάτων "StudentsWeb"/
Εγγραφή στο εαρινό εξάμηνο 2017-2018

 

Οι Φοιτητές  του Τμήματός μας μπορούν από 12-2-2018 και μέχρι 4-3-2018 να κάνουν ηλεκτρονικά την δήλωση των μαθημάτων τους/εγγραφή στο εαρινό εξάμηνο 2017-2018.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ.

Με την δήλωσή τους αυτή οι φοιτητές πραγματοποιούν αυτόματα και την ΕΓΓΡΑΦΗ τους στο εαρινό εξάμηνο 2017-2018.

Σε περίπτωση που οι φοιτητές δεν θέλουν να δηλώσουν μαθήματα, υποχρεούνται οπωσδήποτε να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στο εξάμηνο. Στην περίπτωση αυτή θα αποστείλουν μία κενή δήλωση μαθημάτων.

Σε ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων/ εγγραφή στο εαρινό εξάμηνο 2017-2018 υποχρεούνται να προβούν και οι πρωτοετείς φοιτητές.

Yπενθυμίζουμε ότι κάθε φοιτητής:

  • Μπορεί να δηλώσει ΜΟΝΟ μαθήματα που προσφέρονται στο εξάμηνο που φοιτά.
  • Μπορεί να  δηλώσει και οφειλόμενα μαθήματα παρελθόντων ετών ΜΟΝΟ εαρινού εξαμήνου.
  • Οι επί πτυχίω φοιτητές μπορούν να  δηλώσουν οφειλόμενα μαθήματα παρελθόντων ετών (χειμερινού και εαρινού εξαμήνου).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

1) Αφορά σε φοιτητές τους επί πτυχίω φοιτητές

 

α)Τα παρακάτω μαθήματα έχουν αλλάξει τίτλο:

ΠΑΛΑΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Αρχές ανόργανης Χημείας και Φυσικοχημείας

Γενική Χημεία για Βιοεπιστήμες

Βιοχημεία Ι

    Δομή και Ανάλυση Βιομορίων

Πληροφορική Η/Υ

Εισαγωγή στην Πληροφορική και στην Υπολογιστική διαχείριση μεγάλου όγκου   δεδομένων

Φυσιολογία Ζώων Ι

   Φυσιολογία Ι

Φυσιολογία Ζώων ΙΙ

   Φυσιολογία ΙΙ

Διακυτταρική Επικοινωνία-Μεταγωγή Σήματος

   Μεταγωγή Σήματος

Μοριακή Βάση Γενετικών Ασθενειών

     Γενετική του Ανθρώπου

2) Αφορά σε φοιτητές του 8ου εξαμήνου

 Οι φοιτητές του 8ου εξαμήνου οφείλουν να επιλέξουν μαθήματα επιλογής που να συμπληρώνουν τουλάχιστον 6 ectsμονάδες.

 

 

Οδηγίες Πρόσβασης στην Υπηρεσία Δηλώσεων Μαθημάτων

 

Κάθε Φοιτητής μπορεί να συνδεθεί στην υπηρεσία  ηλεκτρονικών  δηλώσεων (και όχι μόνο) "StudentsWeb" στη διεύθυνση: 

http://euniversity.uth.gr/unistudent/χρησιμοποιώντας το username και το password που έχουν πάρει από το Τμήμα μας για την υπηρεσία συγγραμμάτων  "Εύδοξος" .

 

Η χρήση της υπηρεσίας περιγράφεται στο παρακάτω εγχειρίδιο: Εγχειρίδιο χρήσης υπηρεσίας "StudentsWeb"

 

Η πρόσβαση στο "StudentsWeb" γίνεται από το Δίκτυο του Πανεπιστημίου αλλά, με την χρήση Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN), και από κάθε υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

 

Οδηγίες για την χρήση του VPN θα βρείτε στο: Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN)  Παν. Θεσσαλίας

 

Όπου σας ζητηθεί όνομα χρήστη ή password  να χρησιμοποιείτε τα ίδια με τα παραπάνω.

   

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ

Οι δικαιούχοι φοιτητές δωρεάν σίτισης του Βόλου και της Λάρισας, θα μπορούν να σιτιστούν μετά από δήλωσή τους στα περιφερειακά εστιατόρια που επιθυμούν και τα οποία βρίσκονται στο Βόλο, στο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκου, και στο χώρο επί των οδών Δεληγιώργη με  Κωνσταντά  και στη Λάρισα 31ης Αυγούστου και Λορέντζου Μαβίλη.

Η  δήλωση γίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://hris.uth.gr/feeding/student/.

Οι δηλώσεις είναι ανοιχτές από την Τρίτη έως και την Πέμπτη για τη σίτιση της επόμενης εβδομάδας.

Προϋποθέσεις:

Θα πρέπει ο φοιτητής να έχει λογαριασμό στο Π.Θ.

Θα πρέπει να είναι εντός του δικτύου του πανεπιστημίου ή να έχει συνδεθεί εντός του δικτύου μέσω VPN(linkστην υπηρεσία).

Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα αντιμετωπίζετε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης: 2421074535.

   

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 7/2/2018

Η διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο παρατείνεται

έως την Tετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση του ΥΠ.Π.Ε.Θ

 

   

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

MELI

Έρευνα του Τμήματός μας, με υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Δ. Μόσιαλο, στο Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας Μικροβίων - Μοριακής Βακτηριολογίας - Ιολογίας, έδειξε ότι το μέλι Ολύμπου, λόγω της εξαιρετικής βιοποικιλότητας της περιοχής, έχει ισχυρή αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση, που μπορεί να συγκριθεί με το μέλι manuka της Νέας Ζηλανδίας - παραδοσιακό ιατρικό της φυλής των Μαορί, που πωλείται σαν χρυσός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής Δ. Μόσιαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 «η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά πολλών βακτηρίων είναι σημαντικό πρόβλημα που καθιστά, αναγκαία την εύρεση εναλλακτικών λύσεων. Το μέλι Ολύμπου μπορεί να αποτελέσει μια τέτοια λύση καθώς έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση. Το μέλι λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην Ιατρική: για την αντιμετώπιση ασθενειών, για εκτεταμένα εγκαύματα, για επεμβάσεις ωτορινολαρυγγολογικές, όσο και στη Βιομηχανία Τροφίμων, ως φυσικό συντηρητικό.»

Τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου του ΤΒΒ, είναι πολύ σημαντικά και συμβάλλουν στην ενίσχυση της Θεσσαλικής αγροτικής οικονομίας και των Θεσσαλών μελισσοκόμων καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την κατοχύρωση γεωγραφικής ένδειξης και ισχυρισμό υγείας του μελιού Ολύμπου.

Δείτε ζωντανά την παρουσίαση στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1: http://webtv.ert.gr/ert1/themata/nektar-to-meli-tou-olybou-lene-i-epistimones/

 

   

Διαγωνισμός QUALIAPHARMA - ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η QUALIAPHARMA, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα, ανακοίνωσε την υποστήριξη μίας επιχειρηματικής ιδέας που θα προέρχεται από φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και την μετατροπή της σε τελικό προϊόν/υπηρεσία. Η επιχειρηματική ιδέα θα πρέπει να άπτεται των ερευνητικών ενδιαφερόντων της εταιρείας και συγκεκριμένα:

- Αναγεννητική ιατρική

- Ιατροτεχνολογικά προϊόντα

- Ψηφιακές λύσεις στην υγεία

- Συμπληρώματα διατροφής & Λειτουργικά τρόφιμα

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιγράψουν την ιδέα τους σε μια παρουσίαση 10 λεπτών με βάση συγκεκριμένο πρότυπο που θα δοθεί στη γραμματεία. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου στα γραφεία της QualiaPharmaστην Ν. Κηφισιά.

Όροι και προϋποθέσεις

  1. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι φοιτητές του ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018
  2. Οι ιδέες μπορεί να προέρχονται από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες έως 4 ατόμων
  3. Οι φοιτητές της πρότασης που θα επιλεχθεί, θα συμμετέχουν στα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας, με ποσοστό που θα καθοριστεί με βάση το απαιτούμενο κόστος ανάπτυξης του προϊόντος/υπηρεσίας
   

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Δ. ΚΟΥΡΕΤΑ

images/banners/LOGO_UTH.jpg

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΘ

Μετρά τα αντιοξειδωτικά στα υγρά τρόφιμα

Η πρόσφατη επιστημονική επιτυχία του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, για την ανάπτυξη μιας συσκευής που μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων όπως ο καφές, οι χυμοί, η μπύρα και το κρασί, το γάλα και η οποία έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον καθηγητή του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών Πάνο Σάπκα και τον Πέτρο Τζιουμάκη της Λαρισινής εταιρείας Polytech.

«Σήμερα υπάρχει μια αναγνώριση και βράβευση από τον Δήμο. Αφορμή είναι μια συσκευή μια συσκευή η οποία έχει πατενταριστεί και μετρά άμεσα τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε διάφορα υγρά τρόφιμα. Έχει να κάνει με την προστιθέμενη αξία των τροφίμων. Βοηθάει αυτή η συσκευή τους οινοπαραγωγούς καθώς κάνουν μικροοινοποιήσεις. Κάνουν χυμό τα σταφύλια και μετράνε τα αντιοξειδωτικά», σημειώνει ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας τόνισε ότι «η ομάδα του κ Κουρέτα και η εταιρεία Polytech συνέλαβαν την ιδέα για την ανάπτυξη μια συσκευής που θα μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων. Μάλιστα έτυχε αναγνώρισης και στο εξωτερικό».Ο υπεύθυνος της εταιρείας Polytech Πέτρος Τζιουμάκης που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε ικανοποιημένος για αυτή την δημιουργία αλλά και την συνεργασία με το Τμήμα Βιοχημείας.

Η πατέντα αυτή θα παρουσιαστεί στη Γαλλία σε εκδήλωση που θα απευθύνεται σε παραγωγούς από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου. Το κόστος της ανέρχεται στα 800 ευρώ.

Κουρετας

f1e53d9719d2430bba5b424e1cfa5b1c XL

                                 

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Σχετικά με το δικτυακό τόπο:
-------------------------------------------------
Υπεύθυνοι Ιστοσελίδας: Καθ. Δ. Λεωνίδας & Eπ. Καθ. Γρ. Αμούτζιας
Επιμέλεια: Αναστασία Παπαδοπούλου - Διοικητική Υπάλληλος Π.Θ.

Ανάπτυξη - Επέκταση: itbiz
Τελευταία επέκταση: Σεπτέβριος 2010

Στατιστικα

Μέλη : 3
Περιεχόμενο : 296
Σύνδεσμοι : 71
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2439678
Έχουμε 74 επισκέπτες συνδεδεμένους

Εικονες

ad1.jpg
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
escort ankara porno izle sikiş ukash