Language:

 • Greek
 • English (United Kingdom)

Νέα / Ανακοινώσεις

Διαγωνισμός QUALIAPHARMA - ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η QUALIAPHARMA, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα, ανακοίνωσε την υποστήριξη μίας επιχειρηματικής ιδέας που θα προέρχεται από φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και την μετατροπή της σε τελικό προϊόν/υπηρεσία. Η επιχειρηματική ιδέα θα πρέπει να άπτεται των ερευνητικών ενδιαφερόντων της εταιρείας και συγκεκριμένα:

- Αναγεννητική ιατρική

- Ιατροτεχνολογικά προϊόντα

- Ψηφιακές λύσεις στην υγεία

- Συμπληρώματα διατροφής & Λειτουργικά τρόφιμα

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιγράψουν την ιδέα τους σε μια παρουσίαση 10 λεπτών με βάση συγκεκριμένο πρότυπο που θα δοθεί στη γραμματεία. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου στα γραφεία της QualiaPharmaστην Ν. Κηφισιά.

Όροι και προϋποθέσεις

 1. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι φοιτητές του ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018
 2. Οι ιδέες μπορεί να προέρχονται από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες έως 4 ατόμων
 3. Οι φοιτητές της πρότασης που θα επιλεχθεί, θα συμμετέχουν στα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας, με ποσοστό που θα καθοριστεί με βάση το απαιτούμενο κόστος ανάπτυξης του προϊόντος/υπηρεσίας
   

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Δ. ΚΟΥΡΕΤΑ

images/banners/LOGO_UTH.jpg

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΘ

Μετρά τα αντιοξειδωτικά στα υγρά τρόφιμα

Η πρόσφατη επιστημονική επιτυχία του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, για την ανάπτυξη μιας συσκευής που μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων όπως ο καφές, οι χυμοί, η μπύρα και το κρασί, το γάλα και η οποία έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον καθηγητή του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών Πάνο Σάπκα και τον Πέτρο Τζιουμάκη της Λαρισινής εταιρείας Polytech.

«Σήμερα υπάρχει μια αναγνώριση και βράβευση από τον Δήμο. Αφορμή είναι μια συσκευή μια συσκευή η οποία έχει πατενταριστεί και μετρά άμεσα τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε διάφορα υγρά τρόφιμα. Έχει να κάνει με την προστιθέμενη αξία των τροφίμων. Βοηθάει αυτή η συσκευή τους οινοπαραγωγούς καθώς κάνουν μικροοινοποιήσεις. Κάνουν χυμό τα σταφύλια και μετράνε τα αντιοξειδωτικά», σημειώνει ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας τόνισε ότι «η ομάδα του κ Κουρέτα και η εταιρεία Polytech συνέλαβαν την ιδέα για την ανάπτυξη μια συσκευής που θα μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων. Μάλιστα έτυχε αναγνώρισης και στο εξωτερικό».Ο υπεύθυνος της εταιρείας Polytech Πέτρος Τζιουμάκης που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε ικανοποιημένος για αυτή την δημιουργία αλλά και την συνεργασία με το Τμήμα Βιοχημείας.

Η πατέντα αυτή θα παρουσιαστεί στη Γαλλία σε εκδήλωση που θα απευθύνεται σε παραγωγούς από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου. Το κόστος της ανέρχεται στα 800 ευρώ.

Κουρετας

f1e53d9719d2430bba5b424e1cfa5b1c XL

                                 

   

Amgen Μελετητές

Με τη δέσμευση 12 εκατομμυρίων δολαρίων, ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Amgen, οι Amgen Scholars επιτρέπουν στους πτυχιούχους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε ερευνητικές ευκαιρίες αιχμής σε ιδρύματα παγκόσμιας κλάσης. 17 κορυφαία ιδρύματα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία φιλοξενούν σήμερα το θερινό πρόγραμμα.

Οι προπτυχιακοί συμμετέχοντες επωφελούνται από την πραγματοποίηση ενός ερευνητικού έργου στο πλαίσιο της κορυφαίας σχολής, που αποτελεί μέρος μιας εμπειρίας σεμινάρια και δικτύωσης και συμμετέχουν σε ένα συμπόσιο στην αντίστοιχη περιοχή τους (ΗΠΑ, Ευρώπη ή Ιαπωνία) όπου συναντούν τους συνομηλίκους τους, μαθαίνουν για τη βιοτεχνολογία από κορυφαίους επιστήμονες.

Amgen Μελετητές με μια ματιά:

Δεν απαιτείται προηγούμενη ερευνητική εμπειρία και δεν χρειάζεται να είστε σημαντικός για την εφαρμογή της βιολογίας.

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε επί του παρόντος ένα από τα 17 ιδρύματα υποδοχής για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, οι Amgen Scholars έχουν εκπροσωπήσει πάνω από 500 κολέγια και πανεπιστήμια μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φοιτητές εργάζονται με πλήρη απασχόληση σε ανεξάρτητες ερευνητικές εργασίες υπό την καθοδήγηση ερευνητή.

Οι ερευνητές του Amgen έχουν ευκαιρίες να διεξάγουν έρευνα, να αναλύουν δεδομένα, να παρουσιάζουν αποτελέσματα έρευνας, να συνεργάζονται με άλλους πτυχιούχους με παρόμοια ερευνητικά ενδιαφέροντα και να αναπτύσσουν εργασιακές σχέσεις με συμβούλους μέντορες και άλλα ερευνητικά στελέχη.

Οι διδάσκοντες της Amgen μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται αποτελεσματικά σε περιβάλλοντα έρευνας, ενώ διερευνούν τομείς ερευνητικού ενδιαφέροντος σε ένα συγκεκριμένο τομέα και αποκτούν πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις τόσο για μεταπτυχιακές σπουδές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές.

Η οικονομική στήριξη αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα του Προγράμματος Υποτροφιών Amgen. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι λεπτομέρειες διαφέρουν ανάλογα με το φορέα υποδοχής. 

Ανατρέξτε στον ιστότοπο του προγράμματος Amgen Scholars του κάθε ιδρύματος για περισσότερες πληροφορίες: http://www.amgenscholars.com/about

   

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ινδονησιακής Τέχνης και Πολιτισμού (IACS)

Η κυβέρνηση της Ινδονησιακής Δημοκρατίας προκηρύσσει μία (1) θέση υποτροφίας σε Έλληνα φοιτητή στο πλαίσιο του Προγράμματος υποτροφιών Ινδονησιακής Τέχνης και Πολιτισμού «Indonesian Arts and Culture Scholarship (IACS)» για το έτος 2018 με θέμα «The Colors of Beautiful Indonesia» το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε εκπαιδευτικά κέντρα της Ινδονησίας από τις 17 Μαρτίου μέχρι τις 24 Ιουνίου 2018.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων στα συνημμένα έγγραφα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα (κυρία Dyah Susilowati, τηλέφωνο 2106774692, εσ: 3, ηλ. ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).


Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Πρεσβεία της Ινδονησίας μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2018. Κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζονται.

   

Πρόγραμμα υποτροφιών 2018-2019 για διδακτορικές σπουδές στο Χονγκ Κονγκ

Η Επιτροπή Πανεπιστημιακών Υποτροφιών του Χονγκ Κονγκ (University Grants Committee) ανακοινώνει ότι το Συμβούλιο Υποτροφιών Έρευνας του Χονγκ Κονγκ ξεκινά τον ένατο κύκλο του προγράμματος υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές (Fellowship Scheme).

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να προσελκύσει κορυφαίους διεθνώς φοιτητές, που επιδιώκουν διδακτορικές σπουδές (PhD) στα παγκοσμίου φήμης ερευνητικά πανεπιστήμια του Χονγκ Κονγκ. Η υποτροφία προσφέρει ετήσιο επίδομα ύψους HK$240,000 (περίπου US$30,000) καθώς και χορήγημα για ταξίδια σχετικά με συνέδρια και έρευνα, ύψους HK$10,000 (περίπου US$1,300) ετησίως για διάστημα τριών ετών.

Περισσότερες από 230 υποτροφίες θα δοθούν για διδακτορικές σπουδές που θα ξεκινήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. 

Η αρχική προθεσμία για αίτηση λήγει την 1η Δεκεμβρίου 2017. 

Τα  8 πανεπιστήμια του Χονγκ Κονγκ που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Hong Kong PhD Fellowship Scheme» είναι:

 • City University of Hong Kong
 • Hong Kong Baptist University
 • Lingnan University
 • The Chinese University of Hong Kong
 • The Education University of Hong Kong
 • The Hong Kong Polytechnic University
 • The Hong Kong University of Science and Technology
 • The University of Hong Kong

Leaflet: https://cerg1.ugc.edu.hk/hkpfs/Leaflet2018-19HKPFS.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  ή επισκεφθείτε το website του Scheme: www.rgc.edu.hk/hkphd

   

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Α' ΚΑΙ Β΄ΚΥΚΛΟΥ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2018-19 (28.2.2018)

Σύμφωνα με το έγγραφο 3140/Ζ1/9.1.2018του ΥΠΠΕΘ, η Πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα ανακοίνωσ ετη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας σε Έλληνα/Ελληνίδα για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές Α' ή Β΄κύκλου ή για έρευνα (μεταδιδακτορική), για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, στα Πανεπιστήμια (Κρατικά,Κεντρικά,Ανώτατα Τεχνολογικά,Γεωπονικά) της χώρας και σε όλους τους κλάδους σπουδών
 
Η υποτροφία αφορά σε όλους τους κλάδους σπουδών - πλην της Ιατρικής και των Παραϊατρικών Σπουδών, και χορηγεί
 
- απαλλαγή από τα δίδακτρα και άλλα υποχρεωτικά τέλη φοίτησης, πλην των δαπανών χρήσης εργαστηριακού υλικού στους κλάδους των θετικών επιστημών
- μηνιαίο επίδομα διαβίωσης, ύψους ανάλογου με το επίπεδο σπουδών
-διαμονή σε εστία (υποχρεωτικά)
- επίδομα έκτακτων αναγκών ύψους ανάλογου με το επίπεδο σπουδών
- δαπάνη εκτύπωσης διπλωματικής/διδακτορικής διατριβής ή εκπόνησης εργασίας όπου προβλέπεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών
- ιατρική περίθαλψη σε πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο ή κρατικό νοσοκομείο
 
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες, οι οποίοι/-ες θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις28 Φεβρουαρίου 2018, στη σχετική πύλη του Ινδικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Σχέσεων.
 
Επισημαίνεται ότι εκτός των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης για την υποτροφία, στα οποία συμπεριλαμβάνεται πιστοποιητικό καλής φυσικής κατάστασης, οι αιτούντες/-ούσες έχουν την ευθύνη υποβολής των όποιων επιπλέον δικαιολογητικών απαιτούνται από το Πανεπιστήμιο υποδοχής, ανά επίπεδο σπουδών και ανά κλάδο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στην Πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα, τηλ. 210 721 6227 (ώρες γραφείου) ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Σχετικά με το δικτυακό τόπο:
-------------------------------------------------
Υπεύθυνοι Ιστοσελίδας: Καθ. Κ. Ματθιόπουλος
Επιμέλεια: Αναστασία Παπαδοπούλου - Διοικητική Υπάλληλος Π.Θ.

Ανάπτυξη - Επέκταση: itbiz
Τελευταία επέκταση: Σεπτέβριος 2010

Στατιστικα

Μέλη : 3
Περιεχόμενο : 304
Σύνδεσμοι : 71
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2498185
Έχουμε 310 επισκέπτες συνδεδεμένους

Εικονες

ad2.jpg
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
escort ankara porno izle sikiş ukash