Language:

 • Greek
 • English (United Kingdom)

Νέα / Ανακοινώσεις

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2017-2018

Με στόχο την εξέλιξη του θεσμού της Επιχειρηματικής Ηθικής και τη δημιουργία υπεραξίας στο πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί για την εκπαίδευση φοιτητών, θεσμοθετήθηκε Διαγωνισμός με απονομή βραβείου από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής, για την καλύτερη διπλωματική εργασία με θέμα που θα έχει ως επίκεντρο το μοντέλο EBEN RME (Responsible Management Excellence).

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει ο κ. Γκορτζής Πρόεδρος του ΕΒΕΝ Eλλάδας και Ευρώπης οι μεταπτυχιακοί φοιτητές οποιουδήποτε Ελληνικού Πανεπιστημίου θα μπορούν να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό, όπου θα αναπτύξουν μια μελέτη με προκαθορισμένο θέμα.

Το θέμα για την περίοδο 2017-2018 θα είναι:

“ Η Επιχειρηματική Ηθική και ο ρόλος της κουλτούρας σε έναν Οργανισμό ’’

H αξιολόγηση θα γίνεται από επταμελή επιτροπή καθηγητών. Η επιλεγόμενη ως καλύτερη εργασία, θα επιλέξει ως βραβείο ένα μεταξύ των (α) παρουσίαση της μελέτης του στο πλαίσιο της Ετήσιας Tελετής Aπονομής των Βραβείων του EBEN GR και (β) λήψη υποτροφίας μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη διοίκηση επιχειρήσεων, επιτόπιο ή εξ’ αποστάσεως.

Η δεύτερη καλύτερη εργασία θα λάβει ως βραβείο, εκείνο που δεν επελέγη (1, ανωτέρω) Οι τρεις καλύτερες εργασίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση του ΕΒΕΝ στην Ελλάδα. Οι πέντε καλύτερες εργασίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΝ Gr (www.eben.gr)

ΧΟΡΗΓΟΙ του θεσμούείναι η ALPHA BANK και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ .

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ είναι το ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο και το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Χορηγός επικοινωνίας η Ναυτεμπορική.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήστε μέσω του e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με την Διοικητική Λειτουργό κα Νικολέττα Μπούρα, ή να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού στο www.eben.gr

 

   

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Στο πρόγραμμα υποτροφιών της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, εντάσσονται τα κάτωθι:

Από την εταιρεία Neptune lines, στη μνήμη του ιδρυτή της Νικολάου Τραυλού για μεταπτυχιακές σπουδές προδιδακτορικού επιπέδου σε τομείς σχετιζόμενους με τη ναυτιλία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδος, ύψους 10.000 Ευρώ.

Από την κα Ειρήνη Νταϊφά, στη μνήμη του πατέρα της Σταύρου Α. Νταϊφά, για μεταπτυχιακές σπουδές προδιδακτορικού επιπέδου σε απόφοιτο ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε τομείς σχετιζόμενους με τη ναυτιλία σε Πανεπιστήμια κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδος, ύψους 15.000 Δολαρίων ΗΠΑ.

Από την εταιρεία «ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ Α.Ε» για σπουδές σε τομείς σχετιζόμενους με τη ναυτιλία σε Πανεπιστήμια των κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ύψους 10.000 Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://www.ugs.gr/gr/scholarships-social-welfare-and-solidarity-programmes/scholarships/

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 

(ή πατήστε πάνω σε κάθε προκήρυξη)

   

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

   ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1916

Πειραιάς, 28.11.2017

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΡΑΤΩΝ –ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΥΨΟΥΣ 10.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΗΠΑ.

Η Ενωσις Ελλήνων Εφοπλιστών θα χορηγήσει στη μνήμη του αειμνήστου Προέδρου της Αντωνίου Χανδρή, υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου, κατά προτίμηση σε παιδί ναυτικού, απόφοιτο Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι για σπουδές σε τομείς σχετιζόμενους με την ναυτιλία σε Πανεπιστήμια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός Ελλάδος.

Απαιτούμενες προϋποθέσεις-δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να σταλούν μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2018 στην Ενωσιν Ελλήνων Εφοπλιστών (Ακτή Μιαούλη 85, Πειραιά 185 38, τηλ: 210 4291159-65, Υπόψη κας Ε. Πρασίνου) είναι τα εξής:

 1. Επιστολή / αίτηση του ενδιαφερόμενου/νης με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
 2. Αντίγραφο πτυχίου Ελληνικού Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» (7,5) δεόντως επικυρωμένο. Πέραν της βαθμολογίας θα ληφθεί υπόψη και ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου.
 3. Βεβαίωση αποδοχής από το ξένο Πανεπιστήμιο και εγγραφής σε αυτό μεταφρασμένη και επικυρωμένη.
 4. Όριο ηλικίας υποψηφίων το 26ο.
 5. Πτυχίο ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για πραγματοποίηση των σπουδών.

Αγγλικά:                Proficiency of Cambridge ή TOEFL ή IELTS. Γαλλικά:                Superieur III ή Sorbonne II Γερμανικά:            Mittelstufe III, Ιταλικά:                 Superiore Ισπανικά:               Superiore Πορτογαλικά:        Superior

 1. Συστατικές επιστολές από δύο καθηγητές του Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι από το οποίο ο/η υποψήφιος/α απέκτησε το πτυχίο.
 2. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος της οικογένειας και του ίδιου του/της υποψηφίου/ας, στην περίπτωση που υποβάλλει φορολογική δήλωση, συνοδευόμενο από φωτοτυπία του εντύπου Ε9.
 3. Για τους άρρενες υποψηφίους πιστοποιητικό εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής της στρατολογίας λόγω σπουδών.
   

9 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών(ΙΠ&Τ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» προσφέρει και φέτος εννέα (9) υποτροφίες για την εκπόνηση Διδακτορικής διατριβής σε συνεργασία με Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων την 22α Δεκεμβρίου 2017. Οι υποτροφίες είναι για ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα τρία έτη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση υποτροφίας με στόχο την εκπόνηση Διδακτορικής διατριβής, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας του ΙΠ&Τ με τα ακόλουθα Πανεπιστήμια:

Στο διαγωνισμό δύνανται να συμμετάσχουν:

 • Πτυχιούχοι ΑΕΙ Πληροφορικής ή Διπλωματούχοι Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, του εσωτερικού ή ισοτίμων του εξωτερικού, αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ.
 • Φοιτητές τμημάτων ΑΕΙ Πληροφορικής ή Πολυτεχνικών τμημάτων Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, που πρόκειται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους έως τον Ιούλιο 2018.
 • Μεταπτυχιακοί φοιτητές Πληροφορικής ή Μηχανικοί Η/Υ και Πληροφορικής, που πρόκειται να ολοκληρώσουν το μεταπτυχιακό τους έως τον Ιούλιο 2018.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά στις ακόλουθες ερευνητικές περιοχές:

 • Robot motion planning
 • Biological interaction modelling and analysis
 • Robot motion signalling in joint action
 • Identification of argument elements and argument relations in natural language texts
 • Content-based analysis of multimedia
 • Translating latent features to actionable knowledge
 • Multimodal analysis of biomedical texts
 • Computationally-Driven Contact-Free Physiological Measurements
 • Big data analysis for precision medicine

Περαιτέρω πληροφορίες για τις ερευνητικές περιοχές, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία επιλογής, μπορείτε να βρείτε στο:https://www.iit.demokritos.gr/el/news/2018_scholarships

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 22/12/2017

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού (SKEL Lab)
Δρ. Β. Καρκαλέτσης ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
Τηλ.: 210 6503197
Ιστοσελίδα:https://www.iit.demokritos.gr/el/news/2018_scholarships

Το SKEL Lab στο διαδίκτυο:
https://www.iit.demokritos.gr/skel

   

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2018-19

Προσφέρονται:

 • Δύο (2) Υποτροφίες για Θερινό Σεμινάριο Γλώσσας (Ulpan)
 • Δύο (2) Υποτροφίες για σπουδές ή έρευνα διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους.

Βασικέςπροϋποθέσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας:

 • Ο αιτών να είναι κάτοχος πτυχίου επιπέδου BA ή BSc (ή και ανώτερου) με καλή ακαδημαϊκή επίδοση.
 • Ο αιτών να είναι υπήκοος της χώρας, όπου και υποβάλλει την αίτηση για υποτροφία και να είναι κάτω των 35 ετών (ηλικία κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους).
 • Πιστοποιητικό επάρκειας αγγλικής ή εβραϊκής γλώσσας.
 • Ο αιτών πρέπει να πληροί τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις του Ισραηλινού Πανεπιστημίου στο οποίο υποβάλλει αίτηση.

Υποτροφία χορηγείται μόνο εφόσον το εκπαιδευτικό ίδρυμα εγκρίνει την αποδοχή του υποψηφίου.

Όροι και οι προϋποθέσεις:

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της υποτροφίας μπορεί να μεταβάλλονται κάθε χρονιά, σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό. Η υποτροφία που χορηγείται δύναται να είναι πλήρης ή μερική.

Η πλήρης υποτροφία περιλαμβάνει: - Δίδακτρα - Μηνιαίο επίδομα για ένα ακαδημαϊκό έτος (για 8 μήνες) - Βασική ασφάλιση υγείας

Ο αιτών αναλαμβάνει τις δαπάνες διαμονής, μεταφοράς και μετακίνησης από και προς το Ισραήλ. Οι υποτροφίες χορηγούνται μόνο για σπουδές στα εγκεκριμένα, από το Ισραηλινό Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια και Προγράμματα.

Οι υποτροφίες για το σεμινάριο γλώσσας (Ulpan) θα χορηγηθούν για το ινστιτούτο γλώσσας που θα επιλεγεί από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, την επιβεβαίωση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και την ενημέρωση για τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, οι αιτούντες επικοινωνούν με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

   

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ ΕΛΙΔΕΚ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

elidek logo 2017

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους νέους υποτρόφους ΕΛΙΔΕΚ του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματός μας, Αλέξανδρο Πρίφτη,  Παρασκευή Κούκα, Υπάτιο Σπανιδη και Σωτηρίνα Μακρή  καθώς και στο Δ/ντή του Εργαστηρίου Καθηγητή κ. Δ. Κουρέτα, γιατί ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ  πήραν υποτροφία και διακρίθηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό του ΕΛΙΔΕΚ (είναι ο νέος θεσμός όπου δίδονται υποτροφίες από το Υπουργείο Έρευνας σε νέους ερευνητές- υποψήφιους διδάκτορες για την πρωτότυπη έρευνά τους)

Οι υποτροφίες αυτές είναι ύψους 900 € μηνιαίως και έχουν συνολική διάρκεια από 12 έως 36 μήνες.

Το ποσοστό των υποτροφιών που δόθηκαν στο ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ ως προς το συνολικό αριθμό των υποτροφιών που δόθηκαν σε όλη την Ελλάδα ανέρχεται στο 2,5% (καθώς δόθηκαν 159 συνολικά ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ πανελλαδικά) και το  ποσοστό των υποτροφιών που δόθηκαν στο ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ σε σχέση με το συνολικό αριθμό των υποτροφιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέρχεται στο 36% (καθώς από τις 11 υποτροφίες που πήρε το Π.Θ οι τέσσερις (4) δόθηκαν στους υποψήφιους Διδάκτορες του Τμήματός μας.


Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Καθηγητής Κ.  Ματθιόπουλος

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Σχετικά με το δικτυακό τόπο:
-------------------------------------------------
Υπεύθυνοι Ιστοσελίδας: Καθ. Κ. Ματθιόπουλος
Επιμέλεια: Αναστασία Παπαδοπούλου - Διοικητική Υπάλληλος Π.Θ.

Ανάπτυξη - Επέκταση: itbiz
Τελευταία επέκταση: Σεπτέβριος 2010

Στατιστικα

Μέλη : 3
Περιεχόμενο : 304
Σύνδεσμοι : 71
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2498168
Έχουμε 284 επισκέπτες συνδεδεμένους

Εικονες

ad4.jpg
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
escort ankara porno izle sikiş ukash