Language:

 • Greek
 • English (United Kingdom)

News & Announcements

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ κ. Θ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ στις 5/10/2018

There are no translations available.

uth logo 30 a

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Η Δημόσια Υποστήριξη της Διδακτορικής Διατριβής με τίτλο:  

«Η συμβολή του μιτοχονδριακού mtDNA στην εξέλιξη:
παραδείγματα από άγρια και οικόσιτα ζώα
»

του Υποψήφιου Διδάκτορα του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
κ. Θεμιστοκλή Γιαννούλη,

με επιβλέποντα Καθηγητή
τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη,


θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 & ώρα 15:00
στην Αίθουσα 1 του Τμήματος.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΗΣ Σ.Ε.Υ. ΤΟΥ Π.Θ.

 

HELENNIIC BIOIFORMATICS CONFERENCE

There are no translations available.

 Hellenic Bioinformatics  conference

Dear colleagues,

Following up on the previous announcements of H.Bioinfo 11 • 2018 conference taking place during 16-18 November 2018 in Thessaloniki, Greece, we wanted to let you know that a registration extension has been decided for all participants as follows:

Registration fees

• Early Registration (through October 10, 2018)
• Student (without lunch): 25 Euros
• Student (with lunch): 50 Euros
• Participant (Academic): 100 Euros
• Participants (Industry): 200 Euros
• Late Registration (October 11-October 20, 2018)
• Student: 50 Euros
• Participant (Academic): 150 Euros
• Participants (Industry): 300 Euros

• Registration is open here
https://www.regonline.com/builder/site/Default.aspx?EventID=2163237&

• Final agenda is available here
https://hscbio.files.wordpress.com/2018/09/hb11_final_agenda4.pdf


Please, note that the above registration extension is FINAL !

Don’t miss the opportunity to still register at the reduced rate and meet some of the most influential scientists in Bioinformatics. 

We hope to see you all in Thessaloniki in November!


For the Organising Committee

Ilias Kappas
Assist. Professor
School of Biology, AUTH

(Chair, Hellenic Bioinformatics)
 
   

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ - ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 28/9/2018

There are no translations available.

ΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2018 web μικρο

Μια μεγάλη γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα

H «Βραδιά του Ερευνητή» γιορτάζεται σε 300 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη συμμετοχή της ερευνητικής/ ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο του ερευνητή καθώς και το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο με έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά

Μέσα από ποικίλες επιστημονικές δράσεις, πειράματα, δρώμενα και πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και κυρίως στο ευρύτερο κοινό! Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως βασικός εταίρος του έργου, έχει αναλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο «Βραδιά ερευνητή», σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 18.00 έως τις 22.00, στο Μύλο του Παππά.

Φέτος η βραδιά ερευνητή θα κινηθεί στα πλαίσια την πολιτιστικής κληρονομιάς με έμφαση στα φαρμακευτικά φυτά. Κεντρικός στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές αλλά και όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται, στο ζήτημα της έρευνας και στο ρόλο της στην δημιουργία επιστημονικών επιτευγμάτων και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Οι μαθητές και γενικότερα οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα στάδια και τα οφέλη της επιστημονικής σταδιοδρομίας και να γνωρίσουν φορείς, επιστήμονες και εργαστήρια που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα η βραδιά ερευνητή θα περιλαμβάνει:

- Περίπτερα ερευνητών που θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ομάδες μαθητών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

· Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας

· Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

· Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Ε.Κ.Π.Α. – Pharmagnose.

· Polytech Α. Ε. - Καινοτόμες Τεχνολογίες Εκπαίδευσης.

· Οικοανάπτυξη Α.Ε.

· Δελφικός Ελαιώνας.

- Ξενάγηση στο νέο και πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Σιτηρών που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

- Η βραδιά του ερευνητή θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Μουσικού Σχολείου μπροστά στο Μύλο του Παππά.

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠ/ΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

There are no translations available.

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ είναι η δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει ως στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη των Φοιτητών/τριών με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Εάν είστε ΦμεΑ και επιθυμείτε οποιαδήποτε διαφοροποίησηστην παρακολούθηση (π.χ. σημειώσεις, διαφάνειες,) ή/και στην εξέτασή σας (π.χ. προφορικές αντί για γραπτές εξετάσεις, διερμηνέας κ.α.) πρέπει να εγγραφείτε υποχρεωτικά στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ.    

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2421074345 καθημερινά 9:00- 15:00, στο e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , στη σελίδα μας στο Facebook: Πρόσβαση Φοιτητών με Αναπηρίες Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με SKYPE: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ή επισκεφτείτε μας στον Ημιώροφο, Νέο Κτίριο, Γραφείο 7, Παραλιακό Συγκρότημα Παπαστράτου.

Με εκτίμηση
Μάγδα Νικολαραΐζη
Αν. Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής-Αγωγής Κωφών

Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής
Επιστημονική Υπεύθυνη της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

   

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 5ου & 7ου εξαμήνου

There are no translations available.

Η ΣΤ στην 83η/12.9.2018 συνεδρίαση της αποφάσισε την τροποποίηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, ως ακολούθως:

 • Μεταφορά στο 7ο εξάμηνο των υποχρεωτικών μαθημάτων: "Περιβαλλοντική Βιοτεχνολογία" (5ου) και "Βιοτεχνολογία Φυτών (6ου)

 • Στο 5ο και 6ο εξάμηνο, τα μαθήματα κορμού ανατιστοιχούν σε 25 μονάδες ECTS. Οι υπόλοιπες μονάδες ECTS συμπληρώνονται με μαθήματα επιλογής. Να επισημανθεί ότι για τη συμπλήρωση του προγράμματος σπουδών οι φοιτητές θα πρέπει να συμπληρώσουν σύνολο 36 μονάδες ECTS σε μαθήματα επιλογής, ανεξάρτητα από το εξάμηνο παρακολούθησής τους.
 •          Μεταφορά στο 5ο εξάμηνο των μαθημάτων επιλογής: «Νευροεπιστήμες και Συμπεριφορά» (7ου) (4 ECTS), «Βιοχημική Μηχανική» (7ου) (4 ECTS), «Ανθρωπολογία της Αγωγής και Σύγχρονες Παιδαγωγικές Κατευθύνσεις» (8ου) (3 ECTS), «Από την επιστήμη στην επιχείρηση-Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στην βιοτεχνολογία» (8ου) (3 ECTS).

 •         Μεταφορά στο 6ο εξάμηνο των μαθημάτων επιλογής: «Ανοσολογία» (7ου) (4 ECTS), «Ειδικά μαθήματα Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας» (7ου) (3 ECTS), «Μοριακή Οικολογία» (8ου) (3 ECTS), «Βιοηθική και Εκπαίδευση» (8ου) (3 ECTS).

 •         Αλλαγή τίτλων στα εξής μαθήματα επιλογής: 1. Από «Σύγχρονες Παιδαγωγικές Κατευθύνσεις» σε «Ανθρωπολογία της Αγωγής και Σύγχρονες Παιδαγωγικές Κατευθύνσεις», 2. Από «Διδακτική με έμφαση στις Βιοεπιστήμες» σε «Θεωρία της Διδασκαλίας και Διδακτική των Βιοεπιστημών», 3. Από «Βιοηθική» σε «Βιοηθική και Εκπαίδευση».

 

   

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ - iGEM 2019

There are no translations available.

iGEM JPG

Δημιουργία διατμηματικής ομάδας για τον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2019

Μία ιδέα από φοιτητές γεννήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η δημιουργία της πρώτης ομάδας από το πανεπιστήμιό μας που θα επιχειρήσει να συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2019 στη Βοστώνη.

Η Συνθετική Βιολογία δεν αποτελεί μία βασική επιστήμη, αλλά εφαρμοσμένη. Συνδέει άρρηκτα τη Βιολογία και τη Μηχανική δημιουργώντας ένα ταχέως εξελισσόμενο διεπιστημονικό πεδίο έρευνας με στόχο τη σύνθεση νέων βιολογικών συστημάτων. Οι εξελίξεις στον τομέα της Συνθετικής Βιολογίας έχουν φέρει επανάσταση σε τομείς όπως η ιατρική, η αγροβιολογία και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM (InternationalGeneticallyEngineeredMachine) πάνω από 6000 φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας, μηχανικοί αλλά και γενικότερα φοιτητές από λοιπούς επιστημονικούς κλάδους που δε σχετίζονται με τις Βιοεπιστήμες συρρέουν από όλο τον κόσμο στη Βοστώνη για να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους project και να διαγωνιστούν στο GiantJamboree. Η ιδέα του διαγωνισμού προέκυψε από την εργαστηριακή εργασία, που διοργανώθηκε στο MIT, από τους Tom Knight και Drew Endy κατά τη διάρκεια της περιόδου ανεξάρτητης δραστηριότητας του MIT το 2003 και το 2004. Πλέον αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEMFoundation, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αφιερώνεται στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση.

Η συνύπαρξη πολλών ειδικοτήτων υπαγορεύει την αρχή της διεπιστημονικότητας του διαγωνισμού καθώς η ενασχόληση με διαφορετικά αντικείμενα δίνει τη δυνατότητα να προταθεί μια πολύπλευρη αντιμετώπιση ενός σύγχρονου προβλήματος προσεγγίζοντάς το από διαφορετική οπτική γωνία ο καθένας. Όλες οι διαφορετικές ειδικότητες συνεργάζονται αρμονικά για να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να προωθήσουν το ερευνητικό τους έργο.

Όραμά μας είναι η δημιουργία της iGEMThessaly ώστε να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό του 2019. Αν διακατέχεσαι από όρεξη, δημιουργικότητα και διάθεση για έρευνα και καινοτομία και πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλεις ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, κάνε αίτηση μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

Φόρμα αίτησης και πληροφορίες: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8gYot-NvTkyO7m1cPQafPyTTQ4j9VVO_hNaA4377DeIWtZg/viewform?usp=sf_link

Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό στο igem.org. Αν έχεις απορίες μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

τηλέφωνα: 6970562073, 6986608671

facebook: https://www.facebook.com/igemthessaly/?modal=admin_todo_tour

   

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ ΕΤΟΥΣ 2019

There are no translations available.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ  ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 – 2020

Στη μνήμη του «ΣΤΑΜΑΤΗ  Γ.  ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ»

Γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους ότι το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ για 12ησυνεχή χρονιά θα χορηγήσει κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2019 – 2020 τέσσερις (4) μεταδιδακτορικές υποτροφίες στα εξής πεδία :

 1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 2. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 3. ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
 4. ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
 5. ΓΕΝΕΤΙΚΗ
 6. ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
 7. ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ
 8. ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
 9. ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ

Ειδικότερα θα χορηγηθούν σε κατόχους διδακτορικού διπλώματος:

 • Δύο (2) υποτροφίες για έρευνα στην Ελλάδα και
 • Δύο (2) υποτροφίες για έρευνα στο εξωτερικό.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι διετής, με δυνατότητα παρατάσεως για ένα ακόμη έτος.

Το ποσό της υποτροφίας θα ανέρχεται σε € 18.000 ετησίως για την Ελλάδα και σε €  30.000 ετησίως για το εξωτερικό.

Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή, που θα συστήσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη και θα αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες διεθνούς κύρους. Το Ίδρυμα αποφασίζει για την χορήγηση των υποτροφιών κατά την απολύτως ελεύθερη κρίση του. Οι αποφάσεις του Ιδρύματος δεν υπόκεινται σε ενστάσεις ή οποιαδήποτε αντίρρηση.

Για τη χορήγηση υποτροφίας για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα θα προτιμηθούν οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και για τη χορήγηση υποτροφίας για μεταδιδακτορική έρευνα στο εξωτερικό, θα προτιμηθούν οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος από Α.Ε.Ι. της Ελλάδας.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο 2019.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 1. Ελληνική εθνικότητα ή ιθαγένεια.
 2. Κατοχή διδακτορικού διπλώματος ελληνικού Α.Ε.Ι ή διδακτορικού διπλώματος Πανεπιστημίου του εξωτερικού.

Δεκτοί γίνονται και όσοι έχουν υποστηρίξει επιτυχώς τη διδακτορική τους διατριβή έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

 1. Ηλικία μέχρι 30 ετών, δηλ. οι γεννηθέντες μετά την 31-12-1988. Για τους υποψήφιους πτυχιούχους ιατρικής το όριο ηλικίας είναι μέχρι 32 ετών, δηλ. οι γεννηθέντες μετά την 31-12-1986.
 2. Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές (για τους άντρες υποψηφίους).
 3. Ο υποψήφιος να μην κατέχει μόνιμη θέση εξαρτημένης εργασίας.

Προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητα, ο υποψήφιος οφείλει να αποστείλει αίτηση εντός της καθορισμένης προθεσμίας, συνοδευόμενη απ’ όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται κατωτέρω.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν στο Ίδρυμα φάκελο με τα εξής δικαιολογητικά, σε τέσσερα (1 πρωτότυπο και 3 φωτοαντίγραφα) αντίτυπα:

 1. Λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα.
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 3. Βεβαίωση κατοχής διδακτορικού διπλώματος ή βεβαίωση για την επιτυχή υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής του υποψηφίου, στις οποίες πρέπει να αναφέρονται το θέμα και τα ονόματα των μελών της επιτροπής κρίσεως.
 4. Δύο έως τρεις συστατικές επιστολές καθηγητών, που επέβλεψαν τη διδακτορική διατριβή του υποψηφίου.
 5. Δήλωση για το προτεινόμενο ερευνητικό κέντρο και τον τίτλο της ερευνητικής πρότασης, καθώς και το αναλυτικό της πρόγραμμα.
 6. Αντίγραφα επιστημονικών διακρίσεων, βραβείων κλπ. (αν υπάρχουν).
 7. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 α) για μη κατοχή μόνιμης θέσης εξαρτημένης εργασίας, β) για το ότι η ερευνητική πρόταση δεν αποτελεί μέρος άλλου χρηματοδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος, γ) για παροχή ρητής συγκατάθεσης προς το Ίδρυμα για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων για τον σκοπό της εξέτασης της υποψηφιότητάς τους, καθώς και δ) (για τους άντρες υποψηφίους) την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή τη νόμιμη απαλλαγή από αυτές.

Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την προσκόμιση του πρωτοτύπου οποιουδήποτε από τα ανωτέρω αναφερόμενα δικαιολογητικού.

Στο τέλος της διαδικασίας και την ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σε όλους τους υποψήφιους, τα υποβληθέντα με την αίτηση δικαιολογητικά των υποψήφιων που δεν επιλέχθηκαν για χορήγηση υποτροφίας θα καταστρέφονται.

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Προκειμένου να οριστικοποιηθεί η υποτροφία, οι επιλεγέντες πρέπει να υποβάλουν στο Ίδρυμα:

Βεβαίωση περί αποδοχής του υποψηφίου από Α.Ε.Ι. ή  ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής της έρευνας. Η βεβαίωση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον διευθυντή ή υπεύθυνο του ερευνητικού κέντρου.

Δήλωση του υποψήφιου αν έχει ή αν του προσφέρεται έμμισθη θέση βοηθού ή άλλου είδους χορηγία ή εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, και σε θετική περίπτωση το ύψος και η διάρκειά τους.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ

Μετά την οριστικοποίηση της υποτροφίας κάθε υπότροφος υποχρεούται:

 1. Να υλοποιήσει απαραιτήτως το ερευνητικό του πρόγραμμα, για το οποίο έλαβε την υποτροφία.
 2. Να υποβάλει, είκοσι τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη του πρώτου έτους της υποτροφίας, έκθεση προόδου της μεταδιδακτορικής έρευνάς του, συνοδευόμενη από βεβαίωση του επιβλέποντος μέλους Δ.Ε.Π. ή του επιβλέποντος ερευνητή.
 3. Να υποβάλει τελική έκθεση πεπραγμένων μετά την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος.
 4. Να δηλώνει αν έχει ή αν του προσφέρεται έμμισθη θέση βοηθού ή άλλου είδους χορηγία ή εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, και σε θετική περίπτωση το ύψος και τη διάρκειά τους.
 5. Να μνημονεύει το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ, ως χορηγό της υποτροφίας, σε κάθε δημοσίευμα που θα αφορά τη μεταδιδακτορική έρευνα.

ΟΡΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Η υποτροφία δύναται να μετατραπεί σε χορηγία υπέρ του Α.Ε.Ι. ή του ερευνητικού κέντρου, αν τούτο καταστεί αναγκαίο, χωρίς μείωση του υπέρ του υποτρόφου ποσού.

Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει ή να διακόψει την υποτροφία, αν κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι που το επιβάλλουν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή άλλη πληροφορία, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ιδρύματος τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 10 έως 12 π.μ. στο τηλέφωνο 210-3237973 ή στο  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  .

   

Page 3 of 7

Statistics

Members : 3
Content : 293
Web Links : 71
Content View Hits : 2682463
We have 99 guests online

Images

ad1.jpg
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
escort ankara porno izle sikiş ukash