Language:

 • Greek
 • English (United Kingdom)

News & Announcements

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

There are no translations available.

Σύμφωνα με τη ρηματική διακοίνωση της Πρεσβείας της Κορέας στην Αθήνα, η Δημοκρατία της Κορέας θα χορηγήσει δύο (2) υποτροφίες σε Έλληνες και Ελληνίδες, ηλικίας έως 40 ετών (1.9.2018), για την προγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών Α΄ και Β΄ κύκλου, σε οποιοδήποτε κλάδο και σε οποιοδήποτε από τα 64 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Η υποτροφία είναι πλήρης:
- καλύπτει τα τέλη εγγραφής και φοίτησης, το πρόγραμμα γλωσσικής προετοιμασίας, το αεροπορικό εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής, τις δαπάνες εκτύπωσης της διπλωματικής εργασίας/διδακτορικής διατριβής, τις δαπάνες ιατρικής ασφάλισης.
- χορηγεί εφάπαξ ποσό πρώτης εγκατάστασης, μηνιαίο επίδομα διαβίωσης και εφάπαξ ποσό επιτυχούς ολοκλήρωσης των σπουδών σε όσους/όσες επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους μετά το πέρας των σπουδών τους.
- χορηγείται για 2 (μεταπυχιακές σπουδές Α΄ κύκλου) ή 3 (μεταπτυχιακές σπουδές Β΄ κύκλου) χρόνια, στα οποία δεν συνυπολογίζεται το έτος γλωσσικής προετοιμασίας.
 
Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να επιλέξουν έως ΤΡΙΑ (3) Πανεπιστήμια από τα 64 που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ΕΝΑ (1) πρόγραμμα σπουδών από το καθένα από αυτά, κατά προτίμηση σχετικό με τον κλάδο σπουδών που έχουν ήδη ολοκληρώσει. Δίδεται προτεραιότητα σε άτομα χαμηλού εισοδήματος ή προερχόμενα από μη προνομιούχα περιβάλλοντα και ενδεχομένως σε υποψηφίους για σπουδές στις Θετικές Επιστήμες και στη Μηχανική. Απόγονοι των βετεράνων της Κορέας έχουν 5% προσαύξηση στο συνολικό αριθμό μορίων επιλογής.
 
Επισημαίνεται ότι
- η τελική επιλογή του Ιδρύματος/προγράμματος σπουδών είναι στη διακριτική ευχέρεια των Ιδρυμάτων υποδοχής, για αυτό και συνίσταται στους/στις υποψηφίους να μελετήσουν τα κριτήρια αποδοχής των ιδίων των πανεπιστημίων πριν δηλώσουν την προτίμησή τους
- η επιλογή του Ιδρύματος για το έτος γλωσσικής προετοιμασίας είναι στη διακριτική ευχέρεια του φορέα χορήγησης της υποτροφίας και είναι υποχρεωτική
- υποψήφιοι/-ες μπορούν να είναι και τελειόφοιτοι/-ες, οι οποίοι/-ες μπορούν να υποβάλλουν αντίγραφο τίτλου σπουδών έως την 31η Αυγούστου 2018.

Οι αιτήσεις, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται στις Οδηγίες προς Υποψηφίους, υποβάλλονται στην Πρεσβεία της Κορέας στην Αθήνα, έως τις 16 Μαρτίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με την κα Αγγελική KO, στην Πρεσβεία της Κορέας στην Αθήνα, στο τηλέφωνο 210 6984 080-2 και στο email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης αναλυτικής λίστας πανεπιστημίων με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν καθώς και λίστας Συχνών Ερωτήσεων, εδώ.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

There are no translations available.

Νέα προκήρυξη για υποβολή προτάσεων για σπουδές και έρευνα στα σλοβακικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Υποτροφιών  της κυβέρνησης της Σλοβακίας το οποίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, πανεπιστημιακούς καθηγητές, ερευνητές και καλλιτέχνες για την περίοδο 2018/2019.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2018-2019: 30 Απριλίου 2018

Προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων υποτροφιών θερινής περίοδου:31 Οκτωβρίου 2018

   

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

There are no translations available.

Σύμφωνα με το έγγραφο 26669/Ζ1/15.2.2018 του ΥΠΠΕΘ, η Λετονία προσφέρει σε Έλληνες και Ελληνίδες υποτροφίες για:
 
Α.  Σπουδές, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, Α΄ και Β΄κύκλου
Η υποτροφία χορηγείται για ένα ακαδημαϊκό έτος (10 μήνες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές Master's, 11 μήνες για Υ.Δ., όλοι οι κλάδοι σπουδών)), με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη ένας έτος, ή για δύο ακαδημαϊκά έτη (μεταπτυχιακές σπουδές Master's στη φιλολογία, λογοτεχνία, ιστορία ή πολιτισμό της Λετονίας).
Η υποτροφία χορηγεί 500 Ευρώ μηνιαίο επίδομα για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές Α΄ κύκλου και 670 Ευρώ μηναιίο επίδομα για μεταπτυχιακές σπουδές Β΄ κύκλου. 

Επισημαίνεται ότι
-κατά κύριο λόγο οι σπουδές προσφέρονται στη λετονική γλώσσα, ωστόσο υπάρχουν αγγλόφωνα προγράμματα
-όλα τα αγγλόφωνα προγράμματα έχουν τέλη φοίτησης
- η υποτροφία μπορεί να καλύψει είτε τα τέλη φοίτησης είτε τις δαπάνες διαμονής/διαβίωσης
-ένας μικρός αρθμός ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας προσφέρει στους/στις υποτρόφους διαμονή σε φοιτητική εστία
 
Β. Ερευνα
Χορηγείται στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερυνητικών ινστιτούτων για έως 5 μήνες. Προσφέρει 30 ευρώ ημερήσια επίδομα διαβίωσης και 300 ευρώ/ μηνιαίο επίδομα διαμονής.
 
Γ. Θερινά Σχολεία
Χορηγείται σε φοιτητές/-τρις και στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και καλύπτει τα τέλη φοίτησης (711 Ευρώ, τα οποία κατατίθενται απευθείας στο πανεπιστήμιο που οργανώνει το θερινό σχολείο).
 
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα Α. και Β. είναι η 1η Απριλίου 2018
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Γ. είναιαπό 1 Μαρτίου έως4 Μαϊου 2018
 
Ολες οι πληροφορίες (όροι, προϋποθέσεις, δικαιολογητικά) και πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων, η οποία απαιτεί προεγγραφή (όνομα χρήστη και κωδικό),εδώ
 
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στην κα Aija Jakovica,  τηλ. +37167814331 και στο email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

   

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

There are no translations available.

MELI

Έρευνα του Τμήματός μας, με υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Δ. Μόσιαλο, στο Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας Μικροβίων - Μοριακής Βακτηριολογίας - Ιολογίας, έδειξε ότι το μέλι Ολύμπου, λόγω της εξαιρετικής βιοποικιλότητας της περιοχής, έχει ισχυρή αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση, που μπορεί να συγκριθεί με το μέλι manuka της Νέας Ζηλανδίας - παραδοσιακό ιατρικό της φυλής των Μαορί, που πωλείται σαν χρυσός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής Δ. Μόσιαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 «η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά πολλών βακτηρίων είναι σημαντικό πρόβλημα που καθιστά, αναγκαία την εύρεση εναλλακτικών λύσεων. Το μέλι Ολύμπου μπορεί να αποτελέσει μια τέτοια λύση καθώς έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση. Το μέλι λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην Ιατρική: για την αντιμετώπιση ασθενειών, για εκτεταμένα εγκαύματα, για επεμβάσεις ωτορινολαρυγγολογικές, όσο και στη Βιομηχανία Τροφίμων, ως φυσικό συντηρητικό.»

Τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου του ΤΒΒ, είναι πολύ σημαντικά και συμβάλλουν στην ενίσχυση της Θεσσαλικής αγροτικής οικονομίας και των Θεσσαλών μελισσοκόμων καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την κατοχύρωση γεωγραφικής ένδειξης και ισχυρισμό υγείας του μελιού Ολύμπου.

Δείτε ζωντανά την παρουσίαση στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1: http://webtv.ert.gr/ert1/themata/nektar-to-meli-tou-olybou-lene-i-epistimones/

 

   

Διαγωνισμός QUALIAPHARMA - ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

There are no translations available.

Η QUALIAPHARMA, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα, ανακοίνωσε την υποστήριξη μίας επιχειρηματικής ιδέας που θα προέρχεται από φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και την μετατροπή της σε τελικό προϊόν/υπηρεσία. Η επιχειρηματική ιδέα θα πρέπει να άπτεται των ερευνητικών ενδιαφερόντων της εταιρείας και συγκεκριμένα:

- Αναγεννητική ιατρική

- Ιατροτεχνολογικά προϊόντα

- Ψηφιακές λύσεις στην υγεία

- Συμπληρώματα διατροφής & Λειτουργικά τρόφιμα

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιγράψουν την ιδέα τους σε μια παρουσίαση 10 λεπτών με βάση συγκεκριμένο πρότυπο που θα δοθεί στη γραμματεία. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου στα γραφεία της QualiaPharmaστην Ν. Κηφισιά.

Όροι και προϋποθέσεις

 1. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι φοιτητές του ΔΠΜΣ ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018
 2. Οι ιδέες μπορεί να προέρχονται από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες έως 4 ατόμων
 3. Οι φοιτητές της πρότασης που θα επιλεχθεί, θα συμμετέχουν στα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας, με ποσοστό που θα καθοριστεί με βάση το απαιτούμενο κόστος ανάπτυξης του προϊόντος/υπηρεσίας
   

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Δ. ΚΟΥΡΕΤΑ

There are no translations available.

images/banners/LOGO_UTH.jpg

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΘ

Μετρά τα αντιοξειδωτικά στα υγρά τρόφιμα

Η πρόσφατη επιστημονική επιτυχία του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, για την ανάπτυξη μιας συσκευής που μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων όπως ο καφές, οι χυμοί, η μπύρα και το κρασί, το γάλα και η οποία έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον καθηγητή του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών Πάνο Σάπκα και τον Πέτρο Τζιουμάκη της Λαρισινής εταιρείας Polytech.

«Σήμερα υπάρχει μια αναγνώριση και βράβευση από τον Δήμο. Αφορμή είναι μια συσκευή μια συσκευή η οποία έχει πατενταριστεί και μετρά άμεσα τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε διάφορα υγρά τρόφιμα. Έχει να κάνει με την προστιθέμενη αξία των τροφίμων. Βοηθάει αυτή η συσκευή τους οινοπαραγωγούς καθώς κάνουν μικροοινοποιήσεις. Κάνουν χυμό τα σταφύλια και μετράνε τα αντιοξειδωτικά», σημειώνει ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας τόνισε ότι «η ομάδα του κ Κουρέτα και η εταιρεία Polytech συνέλαβαν την ιδέα για την ανάπτυξη μια συσκευής που θα μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων. Μάλιστα έτυχε αναγνώρισης και στο εξωτερικό».Ο υπεύθυνος της εταιρείας Polytech Πέτρος Τζιουμάκης που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε ικανοποιημένος για αυτή την δημιουργία αλλά και την συνεργασία με το Τμήμα Βιοχημείας.

Η πατέντα αυτή θα παρουσιαστεί στη Γαλλία σε εκδήλωση που θα απευθύνεται σε παραγωγούς από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου. Το κόστος της ανέρχεται στα 800 ευρώ.

Κουρετας

f1e53d9719d2430bba5b424e1cfa5b1c XL

                                 

   

Amgen Μελετητές

There are no translations available.

Με τη δέσμευση 12 εκατομμυρίων δολαρίων, ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Amgen, οι Amgen Scholars επιτρέπουν στους πτυχιούχους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε ερευνητικές ευκαιρίες αιχμής σε ιδρύματα παγκόσμιας κλάσης. 17 κορυφαία ιδρύματα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία φιλοξενούν σήμερα το θερινό πρόγραμμα.

Οι προπτυχιακοί συμμετέχοντες επωφελούνται από την πραγματοποίηση ενός ερευνητικού έργου στο πλαίσιο της κορυφαίας σχολής, που αποτελεί μέρος μιας εμπειρίας σεμινάρια και δικτύωσης και συμμετέχουν σε ένα συμπόσιο στην αντίστοιχη περιοχή τους (ΗΠΑ, Ευρώπη ή Ιαπωνία) όπου συναντούν τους συνομηλίκους τους, μαθαίνουν για τη βιοτεχνολογία από κορυφαίους επιστήμονες.

Amgen Μελετητές με μια ματιά:

Δεν απαιτείται προηγούμενη ερευνητική εμπειρία και δεν χρειάζεται να είστε σημαντικός για την εφαρμογή της βιολογίας.

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε επί του παρόντος ένα από τα 17 ιδρύματα υποδοχής για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, οι Amgen Scholars έχουν εκπροσωπήσει πάνω από 500 κολέγια και πανεπιστήμια μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φοιτητές εργάζονται με πλήρη απασχόληση σε ανεξάρτητες ερευνητικές εργασίες υπό την καθοδήγηση ερευνητή.

Οι ερευνητές του Amgen έχουν ευκαιρίες να διεξάγουν έρευνα, να αναλύουν δεδομένα, να παρουσιάζουν αποτελέσματα έρευνας, να συνεργάζονται με άλλους πτυχιούχους με παρόμοια ερευνητικά ενδιαφέροντα και να αναπτύσσουν εργασιακές σχέσεις με συμβούλους μέντορες και άλλα ερευνητικά στελέχη.

Οι διδάσκοντες της Amgen μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται αποτελεσματικά σε περιβάλλοντα έρευνας, ενώ διερευνούν τομείς ερευνητικού ενδιαφέροντος σε ένα συγκεκριμένο τομέα και αποκτούν πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις τόσο για μεταπτυχιακές σπουδές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές.

Η οικονομική στήριξη αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα του Προγράμματος Υποτροφιών Amgen. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι λεπτομέρειες διαφέρουν ανάλογα με το φορέα υποδοχής. 

Ανατρέξτε στον ιστότοπο του προγράμματος Amgen Scholars του κάθε ιδρύματος για περισσότερες πληροφορίες: http://www.amgenscholars.com/about

   

Page 6 of 11

Statistics

Members : 3
Content : 331
Web Links : 71
Content View Hits : 2653030
We have 201 guests online

Images

ad3.jpg
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
escort ankara porno izle sikiş ukash