Language:

 • Greek
 • English (United Kingdom)

News & Announcements

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 15/10 /2018

There are no translations available.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σήμερα,  Δευτερα 15 /10 θα γίνουν δυο ομιλίες στο Τμήμα μας ως ακολούθως:

 

 

 

Στις  1.00  μ.μ. στην Αιθουσα 2 θα παρουσιάσει ο Δρ Αθανάσιος Δαλακούρας,  μεταδιδακτορικός ερευνητής με υποτροφία Marie Curie στο Τμήμα μας με τίτλο ομιλίας

 

GMO-free RNAi in plants  

 

Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά. 

 

 

 

Στις 2.30 μμ στην Αιθουσα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Τηλεδιάσκεψης) θα παρουσιάσει η Δρ Δανιελα Τσικου, μεταδιδακτορική φοιτήτρια με υποτροφία ΙΚΥ στο Τμήμα μας με τίτλο ομιλίας 

 

Συμβιωτικές σχέσεις στις ρίζες των Ψυχανθών

 

Η ομιλία θα γίνει στα ελληνικά.
 

 

 

 

 
 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ- iGEM 2019

There are no translations available.

iGEM JPG

Δημιουργία διατμηματικής ομάδας για τον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2019

Μία ιδέα από φοιτητές γεννήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η δημιουργία της πρώτης ομάδας από το πανεπιστήμιό μας που θα επιχειρήσει να συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2019 στη Βοστώνη.

Η Συνθετική Βιολογία δεν αποτελεί μία βασική επιστήμη, αλλά εφαρμοσμένη. Συνδέει άρρηκτα τη Βιολογία και τη Μηχανική δημιουργώντας ένα ταχέως εξελισσόμενο διεπιστημονικό πεδίο έρευνας με στόχο τη σύνθεση νέων βιολογικών συστημάτων. Οι εξελίξεις στον τομέα της Συνθετικής Βιολογίας έχουν φέρει επανάσταση σε τομείς όπως η ιατρική, η αγροβιολογία και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM (InternationalGeneticallyEngineeredMachine) πάνω από 6000 φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας, μηχανικοί αλλά και γενικότερα φοιτητές από λοιπούς επιστημονικούς κλάδους που δε σχετίζονται με τις Βιοεπιστήμες συρρέουν από όλο τον κόσμο στη Βοστώνη για να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους project και να διαγωνιστούν στο GiantJamboree. Η ιδέα του διαγωνισμού προέκυψε από την εργαστηριακή εργασία, που διοργανώθηκε στο MIT, από τους Tom Knight και Drew Endy κατά τη διάρκεια της περιόδου ανεξάρτητης δραστηριότητας του MIT το 2003 και το 2004. Πλέον αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEMFoundation, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αφιερώνεται στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση.

Η συνύπαρξη πολλών ειδικοτήτων υπαγορεύει την αρχή της διεπιστημονικότητας του διαγωνισμού καθώς η ενασχόληση με διαφορετικά αντικείμενα δίνει τη δυνατότητα να προταθεί μια πολύπλευρη αντιμετώπιση ενός σύγχρονου προβλήματος προσεγγίζοντάς το από διαφορετική οπτική γωνία ο καθένας. Όλες οι διαφορετικές ειδικότητες συνεργάζονται αρμονικά για να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να προωθήσουν το ερευνητικό τους έργο.

Όραμά μας είναι η δημιουργία της iGEMThessaly ώστε να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό του 2019. Αν διακατέχεσαι από όρεξη, δημιουργικότητα και διάθεση για έρευνα και καινοτομία και πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλεις ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, κάνε αίτηση μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

Ενημερωτικές ομιλίες iGEMThessaly 2019 Recruitment

Η iGEMThessalyδιοργανώνει ενημερωτικές ομιλίες σε τρεις πόλεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη γνωστοποίηση του παγκόσμιου διαγωνισμού Συνθετικής Βιολογίας iGEM στη φοιτητική και επιστημονική κοινότητα του πανεπιστημίου καθώς και για τη στελέχωση της ομάδας που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό του 2019. Για το σκοπό αυτό, η iGEMThessalyσας προσκαλεί να παρευρεθείτε σε μία από τις παρακάτω ομιλίες για μία αναλυτική ενημέρωση και έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Δευτέρα 15/10 | 11:00 – 12:00 | Αμφιθέατρο Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Βόλος
Τρίτη 16/10 | 13:00 – 14:00 | Αίθουσα 3, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Λάρισα
Τετάρτη 17/10 | 12:00 – 13:00 | Αμφιθέατρο 1, Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Λαμία

Ας αφήσουμε μία πεταλούδα να ξεκινήσει το ταξίδι της στον κόσμο της Συνθετικής Βιολογίας με αφετηρία τη Θεσσαλία και στόχο να καταλήξει στο κέντρο της Βοστώνης. Ελπίζουμε να είστε εκεί!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα igem.org. Παράλληλα, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook και να διερευνήσετε τη φόρμα αίτησής μας που παρατίθεται παρακάτω. Προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:59.

Φόρμα αίτησης και πληροφορίες: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8gYot-NvTkyO7m1cPQafPyTTQ4j9VVO_hNaA4377DeIWtZg/viewform?usp=sf_link

Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό στο igem.org. Αν έχεις απορίες μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

τηλέφωνα: 6970562073, 6986608671

facebook: https://www.facebook.com/igemthessaly/?modal=admin_todo_tour

   

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

There are no translations available.

ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ
11-13 Οκτωβρίου 2018
Υπό την Αιγίδα
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

images/uth_logo_30_a.png 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως η κεντρική Ελλάδα αποκτά το δικό της Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας! Ένα πολιτιστικό δρώμενο στο κέντρο της πόλης που αφορά όχι μόνο την Eπιστήμη αλλά και την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Τέχνη.

Το 1ο Thessaly Science Festival, διοργανώνεται φέτος στην πόλη της Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ επιλέχθηκε ο «Μύλος του Παππά», ένας χώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλης, που για χρόνια αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της. Από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2018 μικροί και μεγάλοι, θα παρακολουθήσουν συναρπαστικές ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εντυπωσιακά πειράματα, διαδραστικά δρώμενα, προβολές, εκπαιδευτικά εργαστήρια και επιμορφωτικά παιχνίδια με θέμα την επιστήμη.

Με κεντρικό θέμα «30 χρόνια δημιουργίας», το Thessaly Science Festival 2018 στοχεύει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά που διέπουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως είναι η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια και να προβάλλει τη γενικότερη συμβολή του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και τους πολίτες της.

Για 3 ημέρες, ερευνητές και διακεκριμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες θα εξηγήσουν στους επισκέπτες με ευφάνταστο τρόπο πολύπλοκα επιστημονικά ζητήματα που δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Στοίχημά μας να αποδείξουμε σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και διασκέδαση!

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου με δύο συναρπαστικές ομιλίες από κορυφαίους επιστήμονες που θα αναδείξουν τη σχέση της επιστήμης με την τέχνη και τον πολιτισμό:

Ώρα: 18:00

http://upload.users.uth.gr/files/gourgoulianis.png

O Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης θα μας καλέσει να σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα, στην εναρκτήρια ομιλία του Φεστιβάλ με τίτλο «Όταν η Ιατρική συναντά την Τέχνη». Ο κ. Γουργουλιάνης,  Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει διατελέσειΠρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μια μακρά ερευνητική πορεία στο πεδίο της πνευμονολογίας και πάνω από 400 διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η μελέτη των επιδημιών στη χώρα μας, η παθοφυσιολογία των νοσημάτων του πνεύμονα και οι διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο είναι κάποια από τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα- ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αποτελεί η ιστορία της Ιατρικής και η κοινωνική διάσταση της φυματίωσης. Ποια συναρπαστικά σημάδια έχει αφήσει αυτή η ασθένεια και οι προσπάθειες αντιμετώπισής της πάνω στην τέχνη; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί στην τελετή έναρξηςτου Thessaly Science Festival!

Ώρα: 20:00

http://upload.users.uth.gr/files/Theofanis_Bobotis.png

Στις 8:00 το απόγευμα, θα υποδεχτούμε  στη σκηνή του Φεστιβάλ έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες αρχιτέκτονες, τον κ. Θεοφάνη Μπομπότη. Διεθνή αρχιτεκτονικά έντυπα τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων αρχιτεκτόνων του κόσμου. Το αρχιτεκτονικό του γραφείο έχει εκπονήσει πολυάριθμα έργα δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει βραβευθεί και διακριθεί σε εγχώριους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Στα έργα του περιλαμβάνονται δημόσια κτήρια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως τα βραβευμένα Νέα Μουσεία Πατρών και Χανίων και ο νέος τερματικός σταθμός του Αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.Πρόσφατα απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για την επέκταση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στην ομιλία του με τίτλο «Αρχιτεκτονική: Έκφραση Πολιτισμού» θα αναφερθεί στην αρχιτεκτονική που μας αφορά όλους. Ποιο είναι το κύριο ζητούμενο στο σύγχρονο σχεδιασμό κτηρίων; Ποια στοιχεία του πολιτισμού μίας πόλης εκφράζει στο δημιούργημά του ένας αρχιτέκτονας; Τι ρόλο παίζουν στην κατασκευή ενός κτηρίου τα γειτνιάζοντα στοιχεία του περιβάλλοντος; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στην ομιλία του κ. Μπομπότη και στο διάλογο του με το κοινό.

Δείτε την αφίσα στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://upload.users.uth.gr/files/poster.jpg

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.thessaly-science-festival.gr, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου: Τελετή έναρξης στις18.30
Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου:
09.00 έως 23.00
Σάββατο 13 Οκτωβρίου:
12.00 έως 23.00

Μύλος του Παππά: Γεωργιάδου 53, 41447, Λάρισα (+30) 2410 614449)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

   

HELENNIIC BIOIFORMATICS CONFERENCE

There are no translations available.

 Hellenic Bioinformatics  conference

Dear colleagues,

Following up on the previous announcements of H.Bioinfo 11 • 2018 conference taking place during 16-18 November 2018 in Thessaloniki, Greece, we wanted to let you know that a registration extension has been decided for all participants as follows:

Registration fees

• Early Registration (through October 10, 2018)
• Student (without lunch): 25 Euros
• Student (with lunch): 50 Euros
• Participant (Academic): 100 Euros
• Participants (Industry): 200 Euros
• Late Registration (October 11-October 20, 2018)
• Student: 50 Euros
• Participant (Academic): 150 Euros
• Participants (Industry): 300 Euros

• Registration is open here
https://www.regonline.com/builder/site/Default.aspx?EventID=2163237&

• Final agenda is available here
https://hscbio.files.wordpress.com/2018/09/hb11_final_agenda4.pdf


Please, note that the above registration extension is FINAL !

Don’t miss the opportunity to still register at the reduced rate and meet some of the most influential scientists in Bioinformatics. 

We hope to see you all in Thessaloniki in November!


For the Organising Committee

Ilias Kappas
Assist. Professor
School of Biology, AUTH

(Chair, Hellenic Bioinformatics)
 
   

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ - ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 28/9/2018

There are no translations available.

ΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2018 web μικρο

Μια μεγάλη γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα

H «Βραδιά του Ερευνητή» γιορτάζεται σε 300 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη συμμετοχή της ερευνητικής/ ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο του ερευνητή καθώς και το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο με έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά

Μέσα από ποικίλες επιστημονικές δράσεις, πειράματα, δρώμενα και πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και κυρίως στο ευρύτερο κοινό! Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως βασικός εταίρος του έργου, έχει αναλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο «Βραδιά ερευνητή», σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 18.00 έως τις 22.00, στο Μύλο του Παππά.

Φέτος η βραδιά ερευνητή θα κινηθεί στα πλαίσια την πολιτιστικής κληρονομιάς με έμφαση στα φαρμακευτικά φυτά. Κεντρικός στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές αλλά και όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται, στο ζήτημα της έρευνας και στο ρόλο της στην δημιουργία επιστημονικών επιτευγμάτων και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Οι μαθητές και γενικότερα οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα στάδια και τα οφέλη της επιστημονικής σταδιοδρομίας και να γνωρίσουν φορείς, επιστήμονες και εργαστήρια που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα η βραδιά ερευνητή θα περιλαμβάνει:

- Περίπτερα ερευνητών που θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ομάδες μαθητών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

· Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας

· Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

· Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Ε.Κ.Π.Α. – Pharmagnose.

· Polytech Α. Ε. - Καινοτόμες Τεχνολογίες Εκπαίδευσης.

· Οικοανάπτυξη Α.Ε.

· Δελφικός Ελαιώνας.

- Ξενάγηση στο νέο και πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Σιτηρών που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

- Η βραδιά του ερευνητή θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Μουσικού Σχολείου μπροστά στο Μύλο του Παππά.

   

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ - iGEM 2019

There are no translations available.

iGEM JPG

Δημιουργία διατμηματικής ομάδας για τον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2019

Μία ιδέα από φοιτητές γεννήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η δημιουργία της πρώτης ομάδας από το πανεπιστήμιό μας που θα επιχειρήσει να συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2019 στη Βοστώνη.

Η Συνθετική Βιολογία δεν αποτελεί μία βασική επιστήμη, αλλά εφαρμοσμένη. Συνδέει άρρηκτα τη Βιολογία και τη Μηχανική δημιουργώντας ένα ταχέως εξελισσόμενο διεπιστημονικό πεδίο έρευνας με στόχο τη σύνθεση νέων βιολογικών συστημάτων. Οι εξελίξεις στον τομέα της Συνθετικής Βιολογίας έχουν φέρει επανάσταση σε τομείς όπως η ιατρική, η αγροβιολογία και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM (InternationalGeneticallyEngineeredMachine) πάνω από 6000 φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας, μηχανικοί αλλά και γενικότερα φοιτητές από λοιπούς επιστημονικούς κλάδους που δε σχετίζονται με τις Βιοεπιστήμες συρρέουν από όλο τον κόσμο στη Βοστώνη για να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους project και να διαγωνιστούν στο GiantJamboree. Η ιδέα του διαγωνισμού προέκυψε από την εργαστηριακή εργασία, που διοργανώθηκε στο MIT, από τους Tom Knight και Drew Endy κατά τη διάρκεια της περιόδου ανεξάρτητης δραστηριότητας του MIT το 2003 και το 2004. Πλέον αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEMFoundation, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αφιερώνεται στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση.

Η συνύπαρξη πολλών ειδικοτήτων υπαγορεύει την αρχή της διεπιστημονικότητας του διαγωνισμού καθώς η ενασχόληση με διαφορετικά αντικείμενα δίνει τη δυνατότητα να προταθεί μια πολύπλευρη αντιμετώπιση ενός σύγχρονου προβλήματος προσεγγίζοντάς το από διαφορετική οπτική γωνία ο καθένας. Όλες οι διαφορετικές ειδικότητες συνεργάζονται αρμονικά για να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να προωθήσουν το ερευνητικό τους έργο.

Όραμά μας είναι η δημιουργία της iGEMThessaly ώστε να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό του 2019. Αν διακατέχεσαι από όρεξη, δημιουργικότητα και διάθεση για έρευνα και καινοτομία και πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλεις ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, κάνε αίτηση μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

Φόρμα αίτησης και πληροφορίες: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8gYot-NvTkyO7m1cPQafPyTTQ4j9VVO_hNaA4377DeIWtZg/viewform?usp=sf_link

Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό στο igem.org. Αν έχεις απορίες μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

τηλέφωνα: 6970562073, 6986608671

facebook: https://www.facebook.com/igemthessaly/?modal=admin_todo_tour

   

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ ΕΤΟΥΣ 2019

There are no translations available.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ  ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 – 2020

Στη μνήμη του «ΣΤΑΜΑΤΗ  Γ.  ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ»

Γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους ότι το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ για 12ησυνεχή χρονιά θα χορηγήσει κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2019 – 2020 τέσσερις (4) μεταδιδακτορικές υποτροφίες στα εξής πεδία :

 1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 2. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 3. ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
 4. ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
 5. ΓΕΝΕΤΙΚΗ
 6. ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
 7. ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ
 8. ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
 9. ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ

Ειδικότερα θα χορηγηθούν σε κατόχους διδακτορικού διπλώματος:

 • Δύο (2) υποτροφίες για έρευνα στην Ελλάδα και
 • Δύο (2) υποτροφίες για έρευνα στο εξωτερικό.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι διετής, με δυνατότητα παρατάσεως για ένα ακόμη έτος.

Το ποσό της υποτροφίας θα ανέρχεται σε € 18.000 ετησίως για την Ελλάδα και σε €  30.000 ετησίως για το εξωτερικό.

Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή, που θα συστήσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη και θα αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες διεθνούς κύρους. Το Ίδρυμα αποφασίζει για την χορήγηση των υποτροφιών κατά την απολύτως ελεύθερη κρίση του. Οι αποφάσεις του Ιδρύματος δεν υπόκεινται σε ενστάσεις ή οποιαδήποτε αντίρρηση.

Για τη χορήγηση υποτροφίας για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα θα προτιμηθούν οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και για τη χορήγηση υποτροφίας για μεταδιδακτορική έρευνα στο εξωτερικό, θα προτιμηθούν οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος από Α.Ε.Ι. της Ελλάδας.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο 2019.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 1. Ελληνική εθνικότητα ή ιθαγένεια.
 2. Κατοχή διδακτορικού διπλώματος ελληνικού Α.Ε.Ι ή διδακτορικού διπλώματος Πανεπιστημίου του εξωτερικού.

Δεκτοί γίνονται και όσοι έχουν υποστηρίξει επιτυχώς τη διδακτορική τους διατριβή έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

 1. Ηλικία μέχρι 30 ετών, δηλ. οι γεννηθέντες μετά την 31-12-1988. Για τους υποψήφιους πτυχιούχους ιατρικής το όριο ηλικίας είναι μέχρι 32 ετών, δηλ. οι γεννηθέντες μετά την 31-12-1986.
 2. Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές (για τους άντρες υποψηφίους).
 3. Ο υποψήφιος να μην κατέχει μόνιμη θέση εξαρτημένης εργασίας.

Προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητα, ο υποψήφιος οφείλει να αποστείλει αίτηση εντός της καθορισμένης προθεσμίας, συνοδευόμενη απ’ όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται κατωτέρω.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν στο Ίδρυμα φάκελο με τα εξής δικαιολογητικά, σε τέσσερα (1 πρωτότυπο και 3 φωτοαντίγραφα) αντίτυπα:

 1. Λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα.
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 3. Βεβαίωση κατοχής διδακτορικού διπλώματος ή βεβαίωση για την επιτυχή υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής του υποψηφίου, στις οποίες πρέπει να αναφέρονται το θέμα και τα ονόματα των μελών της επιτροπής κρίσεως.
 4. Δύο έως τρεις συστατικές επιστολές καθηγητών, που επέβλεψαν τη διδακτορική διατριβή του υποψηφίου.
 5. Δήλωση για το προτεινόμενο ερευνητικό κέντρο και τον τίτλο της ερευνητικής πρότασης, καθώς και το αναλυτικό της πρόγραμμα.
 6. Αντίγραφα επιστημονικών διακρίσεων, βραβείων κλπ. (αν υπάρχουν).
 7. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 α) για μη κατοχή μόνιμης θέσης εξαρτημένης εργασίας, β) για το ότι η ερευνητική πρόταση δεν αποτελεί μέρος άλλου χρηματοδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος, γ) για παροχή ρητής συγκατάθεσης προς το Ίδρυμα για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων για τον σκοπό της εξέτασης της υποψηφιότητάς τους, καθώς και δ) (για τους άντρες υποψηφίους) την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή τη νόμιμη απαλλαγή από αυτές.

Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την προσκόμιση του πρωτοτύπου οποιουδήποτε από τα ανωτέρω αναφερόμενα δικαιολογητικού.

Στο τέλος της διαδικασίας και την ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σε όλους τους υποψήφιους, τα υποβληθέντα με την αίτηση δικαιολογητικά των υποψήφιων που δεν επιλέχθηκαν για χορήγηση υποτροφίας θα καταστρέφονται.

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Προκειμένου να οριστικοποιηθεί η υποτροφία, οι επιλεγέντες πρέπει να υποβάλουν στο Ίδρυμα:

Βεβαίωση περί αποδοχής του υποψηφίου από Α.Ε.Ι. ή  ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής της έρευνας. Η βεβαίωση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον διευθυντή ή υπεύθυνο του ερευνητικού κέντρου.

Δήλωση του υποψήφιου αν έχει ή αν του προσφέρεται έμμισθη θέση βοηθού ή άλλου είδους χορηγία ή εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, και σε θετική περίπτωση το ύψος και η διάρκειά τους.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ

Μετά την οριστικοποίηση της υποτροφίας κάθε υπότροφος υποχρεούται:

 1. Να υλοποιήσει απαραιτήτως το ερευνητικό του πρόγραμμα, για το οποίο έλαβε την υποτροφία.
 2. Να υποβάλει, είκοσι τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη του πρώτου έτους της υποτροφίας, έκθεση προόδου της μεταδιδακτορικής έρευνάς του, συνοδευόμενη από βεβαίωση του επιβλέποντος μέλους Δ.Ε.Π. ή του επιβλέποντος ερευνητή.
 3. Να υποβάλει τελική έκθεση πεπραγμένων μετά την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος.
 4. Να δηλώνει αν έχει ή αν του προσφέρεται έμμισθη θέση βοηθού ή άλλου είδους χορηγία ή εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, και σε θετική περίπτωση το ύψος και τη διάρκειά τους.
 5. Να μνημονεύει το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ, ως χορηγό της υποτροφίας, σε κάθε δημοσίευμα που θα αφορά τη μεταδιδακτορική έρευνα.

ΟΡΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Η υποτροφία δύναται να μετατραπεί σε χορηγία υπέρ του Α.Ε.Ι. ή του ερευνητικού κέντρου, αν τούτο καταστεί αναγκαίο, χωρίς μείωση του υπέρ του υποτρόφου ποσού.

Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει ή να διακόψει την υποτροφία, αν κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι που το επιβάλλουν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή άλλη πληροφορία, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ιδρύματος τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 10 έως 12 π.μ. στο τηλέφωνο 210-3237973 ή στο  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  .

   

Page 7 of 10

Statistics

Members : 3
Content : 316
Web Links : 71
Content View Hits : 2911740
We have 106 guests online

Images

ad4.jpg
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
escort ankara porno izle sikiş ukash