Language:

  • Greek
  • English (United Kingdom)
Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Eπιστημονική Διάλεξη κ. V. Hatzimanikati

There are no translations available.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Της ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018,   ώρα: 12.00,  Αίθουσα "Κώστας  Σέκερης"

Διάλεξη στο ΤΒΒ 

Vassily Hatzimanikatis

Laboratory of Computational Systems Biotechnology (LCSB)
Ecole polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL)
Lausanne, Switzerland


Models, Databases and Computational Methods for Analysis, Synthesis and Design of Complex Metabolic Networks


Tετάρτη,14 Noεμβρίου 2018, 12:00.
Αίθουσα «Κωνσταντίνος Σέκερης»

(Βιόπολις, Λάρισα)   

Δείτε εδώ την αφίσα της διάλεξης 

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ Δρ. Ι. Οικονομίδη στις 7/11/2018

There are no translations available.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Της ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Νοεμβρίου 2018,   ώρα: 11:00,  Αίθουσα "Κων/νος  Σέκερης"

 

Διάλεξη στο ΤΒΒ 


Δρ. Ιωάννης Οικονομίδης
τ. αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γ.Δ. Έρευνας και Καινοτομίας, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Μέλος της διεθνούς επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής της Ερευνητικής Υποδομής Οmic-Εngine(Συνθετική Βιολογία στην Αγροδιατροφή)


Synthetic/syn-ethics.
Μια ανασκόπηση πλευρικών θεμάτων της  Συνθετικής βιολογίας και Βιοτεχνολογίας

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 15/10 /2018

There are no translations available.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σήμερα,  Δευτερα 15 /10 θα γίνουν δυο ομιλίες στο Τμήμα μας ως ακολούθως:

 

 

 

Στις  1.00  μ.μ. στην Αιθουσα 2 θα παρουσιάσει ο Δρ Αθανάσιος Δαλακούρας,  μεταδιδακτορικός ερευνητής με υποτροφία Marie Curie στο Τμήμα μας με τίτλο ομιλίας

 

GMO-free RNAi in plants  

 

Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά. 

 

 

 

Στις 2.30 μμ στην Αιθουσα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Τηλεδιάσκεψης) θα παρουσιάσει η Δρ Δανιελα Τσικου, μεταδιδακτορική φοιτήτρια με υποτροφία ΙΚΥ στο Τμήμα μας με τίτλο ομιλίας 

 

Συμβιωτικές σχέσεις στις ρίζες των Ψυχανθών

 

Η ομιλία θα γίνει στα ελληνικά.
 

 

 

 

 
   

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ- iGEM 2019

There are no translations available.

iGEM JPG

Δημιουργία διατμηματικής ομάδας για τον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2019

Μία ιδέα από φοιτητές γεννήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η δημιουργία της πρώτης ομάδας από το πανεπιστήμιό μας που θα επιχειρήσει να συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2019 στη Βοστώνη.

Η Συνθετική Βιολογία δεν αποτελεί μία βασική επιστήμη, αλλά εφαρμοσμένη. Συνδέει άρρηκτα τη Βιολογία και τη Μηχανική δημιουργώντας ένα ταχέως εξελισσόμενο διεπιστημονικό πεδίο έρευνας με στόχο τη σύνθεση νέων βιολογικών συστημάτων. Οι εξελίξεις στον τομέα της Συνθετικής Βιολογίας έχουν φέρει επανάσταση σε τομείς όπως η ιατρική, η αγροβιολογία και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM (InternationalGeneticallyEngineeredMachine) πάνω από 6000 φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας, μηχανικοί αλλά και γενικότερα φοιτητές από λοιπούς επιστημονικούς κλάδους που δε σχετίζονται με τις Βιοεπιστήμες συρρέουν από όλο τον κόσμο στη Βοστώνη για να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους project και να διαγωνιστούν στο GiantJamboree. Η ιδέα του διαγωνισμού προέκυψε από την εργαστηριακή εργασία, που διοργανώθηκε στο MIT, από τους Tom Knight και Drew Endy κατά τη διάρκεια της περιόδου ανεξάρτητης δραστηριότητας του MIT το 2003 και το 2004. Πλέον αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEMFoundation, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αφιερώνεται στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση.

Η συνύπαρξη πολλών ειδικοτήτων υπαγορεύει την αρχή της διεπιστημονικότητας του διαγωνισμού καθώς η ενασχόληση με διαφορετικά αντικείμενα δίνει τη δυνατότητα να προταθεί μια πολύπλευρη αντιμετώπιση ενός σύγχρονου προβλήματος προσεγγίζοντάς το από διαφορετική οπτική γωνία ο καθένας. Όλες οι διαφορετικές ειδικότητες συνεργάζονται αρμονικά για να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να προωθήσουν το ερευνητικό τους έργο.

Όραμά μας είναι η δημιουργία της iGEMThessaly ώστε να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό του 2019. Αν διακατέχεσαι από όρεξη, δημιουργικότητα και διάθεση για έρευνα και καινοτομία και πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλεις ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, κάνε αίτηση μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

Ενημερωτικές ομιλίες iGEMThessaly 2019 Recruitment

Η iGEMThessalyδιοργανώνει ενημερωτικές ομιλίες σε τρεις πόλεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη γνωστοποίηση του παγκόσμιου διαγωνισμού Συνθετικής Βιολογίας iGEM στη φοιτητική και επιστημονική κοινότητα του πανεπιστημίου καθώς και για τη στελέχωση της ομάδας που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό του 2019. Για το σκοπό αυτό, η iGEMThessalyσας προσκαλεί να παρευρεθείτε σε μία από τις παρακάτω ομιλίες για μία αναλυτική ενημέρωση και έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Δευτέρα 15/10 | 11:00 – 12:00 | Αμφιθέατρο Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Βόλος
Τρίτη 16/10 | 13:00 – 14:00 | Αίθουσα 3, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Λάρισα
Τετάρτη 17/10 | 12:00 – 13:00 | Αμφιθέατρο 1, Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Λαμία

Ας αφήσουμε μία πεταλούδα να ξεκινήσει το ταξίδι της στον κόσμο της Συνθετικής Βιολογίας με αφετηρία τη Θεσσαλία και στόχο να καταλήξει στο κέντρο της Βοστώνης. Ελπίζουμε να είστε εκεί!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα igem.org. Παράλληλα, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook και να διερευνήσετε τη φόρμα αίτησής μας που παρατίθεται παρακάτω. Προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:59.

Φόρμα αίτησης και πληροφορίες: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8gYot-NvTkyO7m1cPQafPyTTQ4j9VVO_hNaA4377DeIWtZg/viewform?usp=sf_link

Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό στο igem.org. Αν έχεις απορίες μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

τηλέφωνα: 6970562073, 6986608671

facebook: https://www.facebook.com/igemthessaly/?modal=admin_todo_tour

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

There are no translations available.

ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ
11-13 Οκτωβρίου 2018
Υπό την Αιγίδα
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

images/uth_logo_30_a.png 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως η κεντρική Ελλάδα αποκτά το δικό της Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας! Ένα πολιτιστικό δρώμενο στο κέντρο της πόλης που αφορά όχι μόνο την Eπιστήμη αλλά και την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Τέχνη.

Το 1ο Thessaly Science Festival, διοργανώνεται φέτος στην πόλη της Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ επιλέχθηκε ο «Μύλος του Παππά», ένας χώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλης, που για χρόνια αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της. Από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2018 μικροί και μεγάλοι, θα παρακολουθήσουν συναρπαστικές ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εντυπωσιακά πειράματα, διαδραστικά δρώμενα, προβολές, εκπαιδευτικά εργαστήρια και επιμορφωτικά παιχνίδια με θέμα την επιστήμη.

Με κεντρικό θέμα «30 χρόνια δημιουργίας», το Thessaly Science Festival 2018 στοχεύει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά που διέπουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως είναι η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια και να προβάλλει τη γενικότερη συμβολή του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και τους πολίτες της.

Για 3 ημέρες, ερευνητές και διακεκριμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες θα εξηγήσουν στους επισκέπτες με ευφάνταστο τρόπο πολύπλοκα επιστημονικά ζητήματα που δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Στοίχημά μας να αποδείξουμε σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και διασκέδαση!

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου με δύο συναρπαστικές ομιλίες από κορυφαίους επιστήμονες που θα αναδείξουν τη σχέση της επιστήμης με την τέχνη και τον πολιτισμό:

Ώρα: 18:00

http://upload.users.uth.gr/files/gourgoulianis.png

O Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης θα μας καλέσει να σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα, στην εναρκτήρια ομιλία του Φεστιβάλ με τίτλο «Όταν η Ιατρική συναντά την Τέχνη». Ο κ. Γουργουλιάνης,  Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει διατελέσειΠρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μια μακρά ερευνητική πορεία στο πεδίο της πνευμονολογίας και πάνω από 400 διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η μελέτη των επιδημιών στη χώρα μας, η παθοφυσιολογία των νοσημάτων του πνεύμονα και οι διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο είναι κάποια από τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα- ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αποτελεί η ιστορία της Ιατρικής και η κοινωνική διάσταση της φυματίωσης. Ποια συναρπαστικά σημάδια έχει αφήσει αυτή η ασθένεια και οι προσπάθειες αντιμετώπισής της πάνω στην τέχνη; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί στην τελετή έναρξηςτου Thessaly Science Festival!

Ώρα: 20:00

http://upload.users.uth.gr/files/Theofanis_Bobotis.png

Στις 8:00 το απόγευμα, θα υποδεχτούμε  στη σκηνή του Φεστιβάλ έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες αρχιτέκτονες, τον κ. Θεοφάνη Μπομπότη. Διεθνή αρχιτεκτονικά έντυπα τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων αρχιτεκτόνων του κόσμου. Το αρχιτεκτονικό του γραφείο έχει εκπονήσει πολυάριθμα έργα δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει βραβευθεί και διακριθεί σε εγχώριους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Στα έργα του περιλαμβάνονται δημόσια κτήρια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως τα βραβευμένα Νέα Μουσεία Πατρών και Χανίων και ο νέος τερματικός σταθμός του Αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.Πρόσφατα απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για την επέκταση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στην ομιλία του με τίτλο «Αρχιτεκτονική: Έκφραση Πολιτισμού» θα αναφερθεί στην αρχιτεκτονική που μας αφορά όλους. Ποιο είναι το κύριο ζητούμενο στο σύγχρονο σχεδιασμό κτηρίων; Ποια στοιχεία του πολιτισμού μίας πόλης εκφράζει στο δημιούργημά του ένας αρχιτέκτονας; Τι ρόλο παίζουν στην κατασκευή ενός κτηρίου τα γειτνιάζοντα στοιχεία του περιβάλλοντος; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στην ομιλία του κ. Μπομπότη και στο διάλογο του με το κοινό.

Δείτε την αφίσα στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://upload.users.uth.gr/files/poster.jpg

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.thessaly-science-festival.gr, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου: Τελετή έναρξης στις18.30
Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου:
09.00 έως 23.00
Σάββατο 13 Οκτωβρίου:
12.00 έως 23.00

Μύλος του Παππά: Γεωργιάδου 53, 41447, Λάρισα (+30) 2410 614449)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

   

Page 5 of 6

Statistics

Members : 3
Content : 291
Web Links : 71
Content View Hits : 2983826
We have 143 guests online

Images

ad1.jpg
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
escort ankara porno izle sikiş ukash